Başörtülü öğretmenle ilgili düşmanca sözler sarf eden Can Ataklı'ya tepkiler sürüyor

Yeniden Refah Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şeref Menteşe, EBA TV'de ders veren başörtülü bir öğretmenle ilgili çirkin ifadelerde bulunan Can Ataklı'ya sert tepki gösterdi.
Yazılı açıklama yapan Menteşe, Coronavirus salgınına karşı Türkiye’nin her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde Gazeteci Can Ataklı'nın başörtüsü düşmanlığı ihtiva eden açıklamasını 'facia' olarak nitelendirdi.
“Can Ataklı'nın hezeyanı bastırılmış duygularının dışavurumu”
“Bu tip insanlar fırsatını buldukça iç dünyalarında bastırdıkları tüm duyguları dışarı vururlar.” diyen Menteşe, “Uzaktan eğitimi veren öğretmenin başörtülü olmasına takılan Can Ataklı, ‘Dersi anlatan öğretmen türbanlı. Bunu yapmaları bence yanlış. Okullarda türbanlı öğretmen var mı? Var. Milyonlarca öğrenciye türbanlı öğretmeni rol model olarak vermek çok yanlış. Bana bunu özgürlük falan diye anlatmayın kardeşim. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil. İmaj olarak değil. Var mı? Maalesef var.’ dedi. Hiç şaşırmadık. Ataklı öğretmenin imajının başörtülü olmayacağını söylerken hangi evrensel imaj tanımına göre bu değerlendirmeyi yapıyor? Ataklı’nın hayranı olduğu Batılı ülkelerde dahi başörtülü öğretmen ve öğrenciler eğitim-öğretim hayatında rahatlıkla yer alıyor.” ifadelerini kullandı.
“Kadın öğretmenlerimizin imajı başı açık veya kapalı olsa ne olur?” sorusunu yönelten Menteşe, meslek sahibi insanların mesleki becerileri, bilimsel ve teknik kaliteleri gündem olmalı vurgusu yaptı.
“Medeniyet anlayışlarının zavallı tezahürü”
Menteşe, konuşmasına şöyle devam etti: “Hayatı, medeniyeti, gelişmişliği saç telinin görünmesine indirgeyen zavallı zihniyetin tezahürüdür bu açıklama. Bireysel hak ve özgürlükler dokunulmazdır ve buna el uzatılması, dil uzatılması asla kabul edilemez. Başörtüsünü öğretmene ve öğrencilere yasaklayan geri kalmış zihniyetin öğrencisi olan bu sayın gazeteci yaptığı bu açıklamayla iç dünyasını ifşa etmiş oldu.”(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan Ş.Ç. Almanya'da ve Ö.A. Kosova'da, Ulusal seviyede aranan M.G. ve S.E.Ö. isimli şahıslar Gürcistan’da yakalanıp Türkiye'ye iade edildi.
Diyanet-Sen, gündüz kuşağı televizyon programlarında artan şiddet, istismar ve çarpık ilişki temalarına karşı 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı. Batman'daki açıklamada, aile yapısının ciddi tehdit altında olduğu belirtilerek, bu yayınların acilen durdurulması çağrısı yapıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye’nin iyi-kötü hiçbir anında; yerli ve milli duruşu ortaya koyamayan bu muhalefete rağmen; milletimizle birlikte hem deprem bölgemizi aslanlar gibi yeniden ayağa kaldıracak; hem de tüm gayretimizle 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız." dedi.
İstanbul Valiliği, izin verilen kutlama alanları dışında yasadışı eylem ve gösteri yapmak isteyen gruplara izin verilmediğini, bu kapsamda 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.