"Bir dakika yerime geçer misin”

Batman’da “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle engellilerin yaşadıkları sıkıntıları anlamak amacıyla "Bir dakika yerime geçer misin?" sloganıyla etkinlik düzenleniyor.
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ile özel bir hastane öncülüğünde, engellilerin yaşadıklarını anlamak amacıyla "Bir dakika yerime geçer misin?" sloganıyla etkinlik düzenleniyor.
Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinlik, engellilerin toplumun parçası olduklarını unutturmamak için STK ve oda başkanlarının katılımıyla "Bir dakika yerime geçer misin?" projesi hayata geçirildi.
Etkinlikte STK ve oda başkanları, tekerlekli sandalyelere binip gözlerini kapatarak, yürüme ve görme engellilerin yaşadıkları sıkıntıları anlamaya çalıştılar.
Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10' unun engelli olduğunu hatırlatan BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir, Türkiye'de 8 buçuk milyon, Batman'da ise toplam 15 bin 246 engellinin bulunduğunu belirtti.
Saat 11.30' da başlayan etkinlik 17.00' ye kadar devam edecek. (M. Fatih Akgül - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö