Bursalı çocuklar, Filistin’deki kardeşlerine destek yürüyüşü yaptı
Siyonist işgal rejiminin Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlar, minik çocukları da derinden yaraladı. Bursa'da Filistin’deki kardeşlerine destek yürüyüşü yapan 4 ile 9 yaş arası bir grup çocuk, "Kahrolsun israil artık yeter" sloganları atarak akranlarına destek verdiler.
Siyonist işgal rejiminin Gazze şehrinde yüzlerce kişiyi katletmesine bir tepki de çocuklardan geldi.
4 ile 9 yaş arası çocuklar, Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi Özdilek Caddesinde yürüyüş düzenleyerek Filistin'e destek çağrısı yaptı.
Minik çocukların, kendi çizdikleri Filistin bayrağı ve görsel pankartlarla yürüyerek gerçekleştirdikleri gösteri sırasında "Kahrolsun israil artık yeter " sloganlar atıldı.
Bursalı çocukların kendilerince düzenledikleri yürüyüş çevrede bulunan vatandaşları duygulandırdı.
Çocuklar, Özdilek Caddesi boyunca yürüyüşlerini yaparak bitirdiler. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.