Dışişlerinden Cammu Keşmir'deki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'ın idaresindeki Cammu Keşmir bölgesinde gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Jammu Keşmir'in Pahalgam bölgesinde bugün sivilleri hedef alan terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir." denildi.
"Bu menfur saldırıyı kınıyoruz." denilen açıklamada, yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziye dilekleri sunuldu ve yaralılara acil şifa dilendi.
Hindistan'ın işgalin altındaki Cammu Keşmir bölgesinde silahlı kişilerin turistlere ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İki yıl önce mobil göç araçlarıyla kimlik kontrollerine başladık. O dönemde kimlik sorduğumuz her 4 kişiden yaklaşık 3’ü düzensiz göçmendi. Bu oran yüzde 74,5’ti. Geçtiğimiz ay ise bu oran yüzde 1,8’e kadar düştü." dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Filistin halkının maruz kaldığı zulüm, tüm askerî ve teknolojik imkanların kullanıldığı bir soykırıma dönüşmüş vaziyettedir." dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan İSKİ'ye, kentsel atıksuların bir kısmının arıtma işlemi yapılmadan deşarj edildiği gerekçesiyle para cezası kesildi.
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından Merkez Valiliği'ne çekildi.