Diyarbakır'da aileler arası silahlı kavga: 2 ölü, 3 yaralı
Diyarbakır'da iki aile arasında hayvan otlatma yüzünden çıktığı belirtilen silahlı kavgada 2 kişi öldü, biri ağır olmak üzere 3 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgilere göre olay, dün saat 16.00 sıralarında merkez Kayapınar ilçesine bağlı Sağkulay Mahallesi'nde meydana geldi.
İddialara göre Güler ailesinden bazıları Selamboğa ailesinin avlusunda hayvanlarını otlatmak istedi. Aile mahremiyetinden dolayı rahatsız olduklarını belirten Selamboğa ile Güler aileleri arasında tartışma yaşandı. Aile büyüklerinin araya girmesiyle tartışma büyümeden taraflar dağıldı.
Araya giren büyüklerin iftar için evlerine gitmesini fırsat bilen Güler ailesi, yola pusu kurarak Selamboğa ailesinden Nevab ve kardeşlerine silahlarla saldırdılar. Silah sesini duyan aile yakınları olay yerine geldiklerinde Nevab'ın cenazesi ile karşılaştılar.
Olayların büyümesiyle köy içerisinde çıkan kavga, silahlı çatışmaya dönüştü. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.
Kalp krizinden vefat ettiği belirtilen annenin de darbe aldığı öğrenildi
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 27 yaşındaki Nevab Selamboğa ve iddialara göre ciğerlerine aldığı taş darbesi ile vefat eden anne Necla Selamboğa'nın cenazeleri Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi götürüldü.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 1 öğretmen ile 9 öğrencinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin davada ilk duruşma bugün görülecek. Saldırgan İsa Aras Mersinli'nin babası Uğur Mersinli ile annesi Peyman Pınar Mersinli sanık olarak hâkim karşısına çıkacak.
Batman'da 1 Eylül itibarıyla balık sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçı tezgâhlarında çeşitli balık türleri yerini almaya başladı.
İzmir'de av sezonunun başlamasıyla birlikte sezonun ilk balıkları pazar tezgâhlarında satışa sunuldu. Balıkçı esnafı, özellikle sardalya ve hamsiye yoğun ilgi olduğunu belirtirken, fiyatların geçen yıla göre büyük ölçüde değişmediğini ifade etti.
Yargıtay, kiralanan evin satılması halinde depozitonun kim tarafından iade edileceğine ilişkin dikkat çeken bir karara imza attı. Buna göre, depozitoyu kiracıdan alan eski ev sahibi, bu parayı yeni malike devrettiğini kanıtlayamazsa depozitonun iadesinden sorumlu olmaya devam edecek.