Diyarbakır Emniyet Müdürü basınla buluştu

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kentte görev yapan ulusal ve yerel medya mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde bulunan Polis Evi'nde gerçekleşen görüşmede, son zamanlarda yaşanan olaylar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Karşılıklı sohbet havasında geçen buluşmada Emniyet Müdürü Adnan Taşdan kendisine yönlendirilen soruları yanıtladı.
İl Emniyet Müdürü Taşdan, Diyarbakır'ın 9 aydır yoğun çatışmalara sahne olduğunu belirterek, çukur kazılıp, barikat kurulan ilçelerin PKK'lilerden temizlendiğini hatırlattı.
Taşdan, "Diyarbakır halkı terörün en büyük mağdurlarından bir tanesi. Yaşama hakları, sağlık hakları, eğitim hakları ellerinden alındı, çocuklarını okullara gönderemediler, sağlık ocaklarına gidemediler, dükkânlarını, işyerlerini açamadılar, ticaret yapamadılar. Bu olaylardan sonra polisi biraz daha fazla sokağa indirdik. Her caddede, her sokakta arkadaşlarımız bulunuyor. Artan ihbarlarla birlikte, asayiş olaylarında da azalma gözlemledik. Madde bağımlıları veya uyuşturucu satıcılarında da yakalama oranlarımız arttı. Diyarbakır halkı artık sokakta gördüğü her olağandışı konuyu bizimle paylaşıyor." dedi.
PKK'nin sıkıştıkça eylemlerini ülke genelinde yaymaya çalıştığını ifade eden Taşdan, olayların tamamen bitmediğini sözlerine ekledi.
Sur ilçesinin çatışmalı süreçten önce binlerce insanın ticaret yaptığı bir yer olduğunu belirten Taşdan, şunları söyledi: "Sur ilçemiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ticaret merkezidir. Tedbir aldık ama örgüt çok yoğun bir şekilde Sur ilçesine yöneldi. Sur'un sokaklarının dar olduğunu her Diyarbakırlı bilir. Bu konuda esnaf bize yardımcı oldu fakat olaylar bittikten sonra ise ‘barikatları kaldırın' sesleri çıkmaya başladı."
İçişleri bakanlığının Diyarbakır'a polis desteği sağlayacağını dile getiren Taşdan, "Bakanlık tarafından Diyarbakır'a yüzde 50 polis desteği gelecektir. Şu an Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü teşkilatında 7 bine yakın polis bulunmaktadır. Bunların yarısı doğulu olan polislerdir." diye belirtti.
Paralel yapı ile ilgili soruyu yanıtlayan Taşdan, paralel yapının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ve bazı üst düzey mensuplarının teşkilatlarının içerisinde olduğunu belirterek, "örgüte buluşanları ayıklıyoruz. Teşkilatta var tespit ettiğimiz anda temizleyeceğiz. Diyarbakır'da kadrosu olup ta tutuklanan personeller vardır." dedi.
Sosyal medya üzerinde işlenen suçlara ilişkin sorulan soruya da yanıt veren Taşdan, "Soysal medyada siber suçlarla ilgili bölümü takip ediyoruz. Çok sayıda kişi hakkında soruşturma açılmış adli makamlara iletilmiştir." diye konuştu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö