Diyarbakır'da 182 öğrenci Çanakkale'ye gönderildi
Diyarbakır'da 182 kız öğrenci, "Biz Anadolu'yuz Projesi" kapsamında Çanakkale'ye gönderildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Biz Anadolu'yuz Projesi" kapsamında, Diyarbakır'da ilkokul ve ortaokulda okuyan 182 kız öğrenci Çanakkale'ye gönderildi.
Türkiye'nin farklı illerinden öğrencileri İstanbul ve Çanakkale'ye geziye götürmeyi amaçlayan proje kapsamında, kentten toplamda 6 bin 500 öğrenci gönderilmesi hedefleniyor.
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı, programda temel amacın farklı yerlerde bulunan öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmaları olduğunu söyledi.
Helvacı, "Bildiğiniz gibi, İçişleri Bakanlığının 'Biz Anadolu'yuz Projesi' kapsamında, Türkiye'nin değişik illerinden öğrencileri İstanbul ve Çanakkale'ye geziye götürme programı var. Bu kapsamda Diyarbakır'ımız, toplamda 6 bin 500 öğrenciyle Türkiye'nin en çok öğrenci gönderen illerinden bir tanesi. Bu kapsamda ilk öğrenci grubumuzu, 182 pırıl pırıl kız öğrencimizi bugün Çanakkale'ye gönderiyoruz. Ekim ayı itibariyle 910 öğrencimizi göndereceğiz. Bu, 6 bin 500'ü bulana kadar devam edecek. Bu, hem çocuklarımızın Anadolu'nun diğer kentlerindeki gençlerle buluşmaları hem de bizim kültürümüzün temel taşlarının yer aldığı Çanakkale, İstanbul gibi önemli kentlerimizi gezip, oradaki mili paylaşımı artırıcı bir duyguyu geliştirmek amacıyla yapılmaktadır." dedi. (Abdurrahman Tetik - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 1 öğretmen ile 9 öğrencinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin davada ilk duruşma bugün görülecek. Saldırgan İsa Aras Mersinli'nin babası Uğur Mersinli ile annesi Peyman Pınar Mersinli sanık olarak hâkim karşısına çıkacak.
Batman'da 1 Eylül itibarıyla balık sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçı tezgâhlarında çeşitli balık türleri yerini almaya başladı.
İzmir'de av sezonunun başlamasıyla birlikte sezonun ilk balıkları pazar tezgâhlarında satışa sunuldu. Balıkçı esnafı, özellikle sardalya ve hamsiye yoğun ilgi olduğunu belirtirken, fiyatların geçen yıla göre büyük ölçüde değişmediğini ifade etti.
Yargıtay, kiralanan evin satılması halinde depozitonun kim tarafından iade edileceğine ilişkin dikkat çeken bir karara imza attı. Buna göre, depozitoyu kiracıdan alan eski ev sahibi, bu parayı yeni malike devrettiğini kanıtlayamazsa depozitonun iadesinden sorumlu olmaya devam edecek.