Diyarbakır’da silah ele geçirildi
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bir eve yapılan baskında uzun namlulu silah ve mühimmat ile telsizler ele geçirildi.
Bismil'e bağlı Baharlı Mahallesi'nde bir eve yapılan baskında banyoda su kazanı içerisinde gizlenmiş şekilde uzun namlulu silah, mühimmat ve telsizler ele geçirildiği bildirildi.
Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İcra edilen arama sonucunda, banyoda bulunan ve içerisine elektrik verilerek kaynatılan su bidonu içinde ve odaların değişik bölümlerinde gizlenmiş vaziyette; 1 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 3 adet Kaleşnikof Şarjörü, 21 adet 9mm Tabanca Fişeği, 2 adet El Telsizi, 2 adet El Telsizlerine Ait Şarj Cihazı ele geçirilmiştir." denildi.
Ele geçirilen silah ve mühimmatlara savcılık talimatı ile el konulduğu belirtilen açıklamada, şüpheli bir kişi hakkında adli işlemlerin devam ettiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kasım ayı, Gazze'de ateşkes anlaşmasına rağmen devam eden siyonist saldırılar ve ihlallerle, Türkiye'nin "terörsüz bölge" hedefini açıkladığı "Terörsüz Türkiye" süreciyle ve ABD'nin yeni uluslararası hamleleriyle şekillendi.
Ekim ayı, Gazze'de iki yıl süren soykırımın ardından varılan ateşkes anlaşması ve ardından yaşanan esir takasıyla damgasını vurdu ancak siyonist ihlaller hız kesmedi. Türkiye, bu süreçte önemli bir arabuluculuk rolü üstlenirken, iç politikada "Türk, Kürt, Arap İttifakı" vurgusu ve PKK'nın çekilme açıklamasıyla öne çıkan adımlar attı.
Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), son dönemde sosyal medyada namaza yönelik alaycı ve küçümseyici tutumlara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. “Namaz kırmızı çizgimizdir” başlığıyla yayımlanan açıklamada, namazın İslam’daki yeri ve müminin kimliğini belirleyen temel bir ibadet olduğu vurgulandı.
Eylül ayı, Filistin Devletinin İngiltere, Fransa, Kanada gibi önemli ülkelerce tanınmasıyla uluslararası arenada dönüm noktası yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM ve Beyaz Saray'daki temasları yoğun diplomasi trafiğine sahne oldu. Türkiye'de ise HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayı ve hükümetin yeni eğitim yılı temasları iç politikada öne çıktı.