Elazığ’da hasarlar giderilmeye çalışılıyor

Elazığ’da PKK’nin bombalı araç saldırısında ev ve işyerleri hasar gören vatandaşlar, hem saldırının şokunu üzerlerinden atlamaya hem de oluşan hasarı gidermeye çalışıyor.
PKK'nin Elazığ'da bomba yüklü araç saldırısında bölgedeki ev, işyeri ve araçlarında oluşan büyük çaptaki hasarı gidermeye çalışan vatandaşlar, saldırını şokunu üzerlerinden atamıyor.
Onlarca ev ve aracın zarar gördüğü bombalı saldırıda İl Emniyet Binasının arkasında bulunan Türkiye Gençlik Vakfı'na ait 75 öğrenci kapasiteli Asımın Nesli Erkek öğrenci Yurdu da zarar gördü.
Patlamada pencere ve kapıları yerinden fırlayan öğrenci yurdunun, tavan, duvar, dolap ve asansör kapıları büyük çapta zarar gördü.
Patlama esnasında yurtta bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Asımın Nesli Erkek öğrenci Yurdu Müdürü Kemal Taşdemir İLKHA'ya konuştu.
"Patlama meydana geldiğinde yurdun cam ve kapıları yerlerinden fırladı"
75 öğrenci kapasiteli yurtta yaz tatili nedeniyle 15 öğrencinin bulunduğunu dile getiren Taşdemir, "Patlama esnasında yurt içerisindeydim. Mülakat için öğrencilerimizi hazır tutuyordum. Patlama meydana geldiğinde yurdun cam ve kapıları yerlerinden fırladı. Bu esnada ben çıplak ayakla dışarıya çıktım. Ardından öğrencileri yurttan dışarıya çıkarmaya çalışırken emniyetten silah sesleri geldi. Kendimizi yere attık ve bu sefer öğrencileri tekrar içeri almaya çalıştık. Bombanın patladığını anlamıştık. Çok farklı bir duyguydu. O anı anlatmak gerçekten çok zor." dedi.
öğrencilerin çoğunun patlama esnasında yurtta bulunmamasını olası bir faciayı da önlediğini ifade eden Taşdemir, "öğrencilerin bazıları sınava hazırlanıyordu. Zaten yaz dönemi olduğundan dolayı fazla öğrenci yoktu. 15 öğrenci yurtta bulunuyordu. Bazı öğrenciler gece çalışıp gündüz yattığından patlamayla yatakta karşılaştılar. Onlarda büyük bir şok yaşadılar. 15 öğrencimizin tümü patlamadan yara almadan kurtuldu, sadece bir personelimizin ayağında kesik vardı. Kendisini hastaneye kaldırdık, şu an sağlık durumu iyi. Hasar tespiti için ekipler gelecekti. Çevre binalarda hasar olduğu için gelemediler. Yüksek miktarda bir hasarımız var. Yurdumuzda bir can kaybının olmaması memnun edici, maddi zararın ise pek önemi yok." ifadelerini kullandı.
"Saldırı halka yönelik yapılan bir saldırıdır"
PKK'nin sivilleri hedef alan saldırılarına tepki gösteren Taşdemiz sözlerine şöyle devam etti:
"Bunların ipleri batının elinde. Bu ortamı onlar planlamaktadır. Bu tam olarak bir IŞİD mantığı. Bu saldırı emniyete değil halka yönelik yapılan bir saldırıdır. Halen onlara destek verenler oluyor. Bu destek verenlerin insanlığından şüphe ediyorum. Bunlara destek verenler insanlıktan nasibi almamış diye düşünüyorum. Bu suça kendileri de ortaktır. Allah bir daha böyle olayları bize yaşatmasın. Bu olayları bize yaşatanları Rabbim kahretsin." (M. Hüseyin Temel, Zülfi Dinç, Ebubekir Yavuz- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
FETÖ'nün 9 yıl önceki darbe girişimi sırasında okunarak Müslümanlara büyük moral kaynağı olan selalar, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.
Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Atatürk Parkı’nda düzenlenen anma programında; Kur'an tilaveti, sergi açılışı, ödül töreni ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen yurt dışındaki üniversiteleri tanımama ve bu okullardan mezun olanlara denklik vermeme uygulaması kapsamında 41 üniversitenin kara listede bulunduğunu duyurdu.