Hayır Çarşısı hayırseverler ile fakirler arasında köprü oldu
Elazığ’da kurulan Hayır Çarşısı zengin hayır sahiplerinin verdiği yardımları ihtiyaç sahibi fakirlere ulaştırıyor.
Elazığ Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü Doğukent ek hizmet binasında (Doğukent Düşkünler Yurdu) kurulan Hayır Çarşısı hayırseverlerin verdiği yardımları muhtaçlara ulaştırıyor.
Yaptıkları çalışmaları anlatan Hayır Çarşısı yetkilileri, "Bizim buradaki faaliyetlerimiz, hayır sahiplerinin kendilerinin ya da bizi arayıp bizim gidip getirdiğimiz eşyaları fakirlere ulaştırmaktdır. Bu eşyalar giyim, gıda ve mobilyadan oluşuyor. Biz bunları puanlama sistemiyle dağıtıyoruz. İhtiyaç sahibi olan insanlar gelip buradan mesela salça, şeker, un, yağ ihtiyacı olan gıda maddelerini gelip buradan daha uygun alabiliyor. Belirli bir sistem oluşturduk başvuran vatandaşlarımızın evlerine gidip durumlarını belirliyoruz. Gelir durumuna göre evdeki ihtiyacına göre belirliyoruz. Arkadaşlarımız bizzat gidip inceleme yapıyor. Ondan sonra rapor haline getirip bunları puanlama yapıyoruz. Her ay 250 puan olarak bunu değerlendirip her ay gelip buradan 100 puan gıda 150 puanda giyim ya da mobilya olarak ihtiyaçlarını karşılıyorlar." şeklinde konuştu. (Sinan Bilici-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AFAD, " Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri 507 personel ve 250 araç ile depremden etkilenen yerleşim alanlarında hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir. Deprem nedeniyle 3’ü önceki depremde ağır hasar almış olan toplam 4 yapı yıkılmıştır." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altay Tankları Teslimat Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bir yandan yeni projeleri, yeni savunma ürünlerini geliştirip devreye alırken; diğer yandan yeni tesislerimizin açılışını yapıyor, yerli ve millî araçlarımızı envanterimize katıyoruz.” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Deprem bölgesindeki 28 baraj ve 38 göletimizde gerekli tüm teknik incelemeler yapılmış ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir." dedi.
Dışişleri Bakanlığı, Kamboçya ve Tayland arasında imzalanan ortak bildiriyi memnuniyetle karşıladı.