“Hiç kimse bu imanlı toplumun önünü kesemeyecektir”
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde askeri darbe girişimine karşı vatandaşların eylem nöbeti devam ediyor.
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde askeri darbe girişimine karşı Ak Parti binası önünde, aralarında kamu kurum müdürleri ile siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcilerinin de bulunduğu vatandaşların nöbet eylemi devam ediyor.
Toplanan vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Ak Parti eski Milletvekili adayı Mehmet Vecdin Kahraman, Müslümanların artık ümmet şuuruna erdiğini ve artık birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğine dikkat çekerek hiç kimse bu imanlı toplumun önünü kesemeyeceğini söyledi.
Kahraman, "Türkiye ilerledikçe, yükseldikçe iç ve dış güçler hep önünü kesmek için uğraştılar ve uğraşmaya da devam ediyorlar. Gezi olaylarıyla, 6-7 Ekim olaylarıyla ve bugün de darbe girişimiyle hep Türkiye'nin önünü kesmeye çalıştılar. Yalnız darbe girişiminde bulunanalar şunu unutmuşlar Türkiye eski Türkiye değildir. Lideri güçlü bir lider insanları İslam şuuruna ve ümmet şuuruna ermiştir ve artık birlik ve beraberlik içerisindedir. Hiç kimse bu imanlı toplumun önünü kesemeyecektir. Bize düşen mücadele etmektir takdir ise Allah'ındır." dedi.
HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç da yaptığı konuşmada, Türkiye halklarının tarihlerini tefekkür ettikleri için tarihin bu topraklarda 1923 gibi tekerrür etmesine müsaade etmediklerini söyledi.
Kılınç, "Bu darbe birkaç çetenin halka karşı halkın özgür iradesine karşı yapılan bir darbedir. Tarih tekerrürden ibarettir diyorlar ama ben hep söylüyorum, kardeşlerim eğer tarih tefekkür edilse tekerrür etmez. Türkiye halkları tarihlerini tefekkür ettikleri için tarihin bu topraklarda 1923 gibi tekerrür etmesine müsaade etmediler. Onun için halk sokaklara döküldü. Bu bir halk devrimidir. Halk darbecilere ve onların efendisine gereken cevabı vermiştir." diye konuştu
Kızıltepe ilçesinde 15 Temmuz'da Paralel Yapıya mensup bir grup askerin yaptığı darbe girişiminin 3'üncü gününde Ak Parti Kızıltepe ilçe teşkilat binasının önünde toplanan kalabalık getirdikleri tekbirlerle, darbe girimini lanetlediler. (Mehmet Aslan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Aralık ayı, Gazze'de sembol isim Ebu Ubeyde'nin şehadetiyle sarsıldı. Türkiye'de HÜDA PAR, Kürt meselesine çözüm için "Malazgirt Ruhu"na dayalı bir rapor sunarken Suriye, yaptırımların kalkmasıyla yeni bir döneme girdi. İşgalci siyonistlerin Somaliland'ı tanıması, Libya askeri uçağının Türkiye'de düşmesi, Endonezya'daki doğal afetler, ayın diğer öne çıkan gündemleri oldu.
İstanbul’da yeni yılın ilk sabahı düzenlenecek Gazze yürüyüşü öncesinde Galata Kulesi’ne Filistin kefiyesi asıldı.
Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), işgalci rejim saldırılarında şehit olan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ve komutanları için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada, verilen mücadelenin yalnızca bir toprak davası olmadığı, ümmetin izzeti, ilk kıble Mescid-i Aksa’yı koruma davası olduğu kaydedildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin enerji filosuna kattığı ikiz sondaj gemilerinin isimlerini açıkladı.