İç Güvenlik Paketinin 3 maddesi daha kabul edildi

TBMM’de dün yapılan ve 12 saat süren Genel Kurul görüşmelerinde İç Güvenlik Paketi'nin 34, 35 ve 37. maddeleri kabul edildi.
TBMM Genel Kurulunun dün yapılan 68. birleşimi yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetti.Genel kurulda kanun tasarı ve tekliflerinin görüşmelerine geçildi.
Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 34. Maddesi ile ilgili görüşmelere milletvekilleri tarafından verilen önergelerin görüşülmesi kapsamında İç güvenlik paketinin 34. Maddesi görüşüldü.
Tasarı, 208 milletvekilinin katıldığı elektronik oylama sonucunda 208 Evet oyu ile 34. Madde kabul edildi.
İç Güvenlik Paketin 35. Maddesinin görüşmelerine geçildi. Görüşmesi tamamlanan 35. Maddenin oylamasına 213 milletvekili katıldı. Elektronik oylama sonucu 208 Evet ve 5 red oyu ile 35. Madde kabul edildi.
36. Madde paketten çıkarıldı
İç güvenlik paketinin 36. Maddesinin görüşülmesine geçildi. Verilen 3 önerge ile maddenin güvenlik paketinden çıkarılması istendi. önergelerin AK Partili vekillerin oylarıyla kabul edilmesi üzerine 36. Madde paketten çıkarıldı. Bu madde, Polis Akademisi Başkanı'nın gerek görüldüğü takdirde, dört yıllık görev süresi sona ermeden önce de görevinden alınabilmesiyle ilgili düzenlemeyi içeriyordu .
Paketin 37. Maddesinin görüşülmesine geçilerek, yapılan görüşmelerin ardından elektronik oylama yapıldı. 215 milletvekilinin katıldığı oylamada 204 evet ve 11 red oyu çıktı.
Kabul edilen 37. maddeye göre 4652 sayılı 4652 sayılı Polis Yüksek öğretim Kanunu'nun 10'uncu maddesine, birinci fıkrasından sonra gelmek üzere şu fıkra eklendi: "Birinci fıkra hükümlerine göre kurulan polis meslek yüksekokulları Bakan onayı ile polis meslek eğitim merkezine dönüştürülebilir. Dönüştürülen polis meslek yüksekokullarında görev yapmakta olan personel, ayrıca bir işleme gerek olmaksızın polis meslek eğitim merkezi kadro ve görev unvanlarına uygun kadrolara atanmış sayılırlar. Polis meslek eğitim merkezleri Başkanlığa bağlı olarak faaliyetlerini yürütür."
Görüşmelerin ardından birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu, oturuma 3 dakika ara verdi. Aranın ardından Mumcu, Meclis Genel Kurulu'nun bugün saat 14.00'de toplanmak üzere kapanmasına karar verdi. Bugün yapılacak görüşmelerde, İç Güvenlik Paketi görüşmelerine devam edilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.