IHO EBRAR Cizre’de onlarca yetimi kış öncesi giydirdi

Uluslararası insani yardım kuruluşu IHO EBRAR, Şırnak Cizre’de onlarca yetim çocuğa kışlık giysi yardımında bulundu.
Merkezi Hollanda'da bulunan uluslararası insani yardım kuruluşu IHO EBRAR'ın Türkiye'deki yardım çalışmaları sürüyor.
Hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırma görevini üstlenen IHO EBRAR, Cizre Temsilciliği Yardım Komisyonu tarafından önceden tespit edilen onlarca yetim çocuğa mont, kışlık bot, bere ve eldiven gibi kışlık giysiler ulaştırdı.
Londra Said Nursi Camii Kadın Kolları tarafından yapılan bağışlarla alınan kışlık giysiler, temsilcilik bünyesinde yapılan programla yetim çocuklara giydirildi.
Yapılan yardım organizasyonuyla ilgili konuşan IHO EBRAR'ın Türkiye temsilcilerinden Hatip Aslan, bölgede binlerce yetimi kış öncesi giydirdiklerini ifade ederek yetimlere yardımın önemine dikkat çekti.
IHO EBRAR Türkiye temsilcilerinden Hatip Aslan, " Avrupa’da faaliyet gösteren IHO EBRAR'ın katkı ve destekleriyle Londra Said Nursi Camisi Kadın Kollarının göndermiş olduğu bot ve montları Cizre’mizde onlarca yetim çocuğa giydirdik. Bölgemizde birçok yetim ve yardıma muhtaç aileler vardır. Bir nebzede olsa onların yaralarına merhem olan Mağduriyetlerini gideren, bunlar için çalışan, çabalayan, hayır sahipleri ve İHO EBRAR’ın yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bu hayırlı hizmetlerin devamlarını dileriz.” dedi.
Yardım edilen ve giydirilen çocukların aileleri ise yapılan yardım nedeniyle teşekkür ederek hayır duasında bulundular. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kurban Bayramı'nın paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmak için harekete geçen Umut Kervanı Batman Derneği, bu yıl da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmaya hazırlanıyor.
Hizbullah Cemaati Rehberi Muhterem Edip Gümüş, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda ümmetin bayramını tebrik ederek, şehit aileleri, tutukluları ve muhacir Müslümanları selamladı, yeryüzündeki zulmün ortadan kalkması için herkesi daha çok çalışmaya çağırdı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmak en doğal hakkıdır. Biz de bakanlık olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte bu hakkı sonuna kadar tavizsiz, toleransız korumaya devam edeceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ekonomi, dış politika ve güvenlik alanında attığımız adımları ‘Terörsüz Türkiye’ sürecimizle daha muhkem bir zemine oturttuk. ‘Terörsüz Türkiye’ menziline suhuletle vardığımızda daha güçlü, çok daha müessir bir geleceği, öyle inanıyorum ki hep birlikte kucaklayacağız.” dedi.