Irak ve Suriye tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyonu içeren Başbakanlık tezkeresi TBMM Başkanlığına sunuldu.
Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyonu içeren Başbakanlık tezkeresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM Başkanlığına sunuldu. Başbakanlık Tezkeresi daha önce Genel Kurul'da, 2 Ekim 2016 tarihinden 30 Ekim 2017'ye kadar uzatılmıştı.
Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem verdiğine vurgu yapılan Başbakanlık Tezkeresi'nde, "Diğer taraftan, Irak'ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır." denildi.
Tezkerede, şu ifadeler yer aldı: "Bütün bu gelişmeler çerçevesinde; terör ile Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü bozmaya ve sahada gayrimeşru oldu bittiler oluşturmaya yönelik, milli güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü risk, tehdit ve eyleme karşı, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması, milli güvenliğimiz açısından hayati önem arz etmektedir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Ege ve Akdeniz gibi kapalı ya da yarı kapalı denizlerde tek taraflı tasarruflardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin siyasi eşitliğini ve egemenliğini teminat altına alma irademizden asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Filistin meselesine yönelik politikalarını karalamayı amaçlayan iddialara tepki göstererek, "Dile getirilen asılsız iddiaların aksine, ülkemiz hukuki alanda da Filistin davasının en güçlü savunucularından biridir." dedi.
Dışişleri Bakanlığı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile M23 harekatı arasında imzalanan İlkeler Bildirgesi hakkında değerlendirmede bulundu.