Kamışlo'daki yangın Nusaybin'den görüldü
Mardin'in Nusaybin ilçesi karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlo kentinde çıkan yangın, Nusaybin'den görüldü.
Mardin'in Nusaybin ilçesi karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlo kentinde çıkan yangın, Nusaybin'den görüldü. Yangın, hasat bekleyen buğday tarlalarına sıçradı.
Kamışlo'nun batı tarafında kuru otların tutuşmasıyla başladığı bildirilen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangının bölgede bulunan ve hasadı bekleyen buğday tarlalarına sıçradığı belirtilirken Kamışlo tarafından yapılan söndürme çalışmalarının yetersiz olduğu gözlendi.
Yangının Türkiye tarafına sıçrama ihtimali nedeniyle, Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Nusaybin itfaiye ekiplerinin hazır bekletildiği öğrenildi. (Cihat Şayık-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
2025 yılı tarımsal örgüt değerlendirmesinde Konya, 141 örgüt arasından 18 tarımsal örgütle Türkiye birincisi oldu.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Komisyon, örgütün kendisini tasfiye ettiği, ülkemizin güvenlik birimleri tarafından tespit ve tescil edildikten sonra gerçekleştirilmek üzere atılacak olan adımları belirleyen bir çerçeveyi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na sunacaktır.” dedi.
Milli Savunma Bakanlığı, 49 Suriyeli öğrencinin harp okulu eğitiminin yarın başlayacağını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ziyarette bulunan Almanya Başbakanı Friedrich Merz’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmî törenle karşıladı.