Konya’da taşkın ve sel risklerine karşı koordinasyon toplantısı yapıldı
Konya’da taşkın ve sel risklerine karşı alınacak önlemlerin görüşüldüğü Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya; vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, kurum müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı.
Vali İbrahim Akın, toplantının açılış konuşmasında, iklim değişikliğiyle birlikte taşkın ve sel olaylarının arttığını belirterek, özellikle dere yataklarına yapılan müdahalelerin ciddi risk oluşturduğunu vurgulayarak, "Tüm kurumlarımız arasında güçlü bir koordinasyon sağlayarak riskleri en aza indirmeliyiz," dedi.
Toplantıda; DSİ, KOSKİ ve AFAD yetkilileri, taşkın riskleri, erken uyarı sistemleri ve acil müdahale planlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi.
Özellikle dere yataklarının ıslahı, drenaj hatlarının güçlendirilmesi ve altyapı iyileştirmeleri üzerinde duruldu.
Vatandaşlardan da, dere yataklarına müdahale etmemeleri ve riskli durumları yetkililere bildirmeleri istendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AK Parti'nin önergesiyle tartışmalı 27'nci madde daraltıldı, ağır suçlarda erken tahliye kapısı kapatıldı. Aile içi cinayet, cinsel saldırı ve çocuk istismarı failleri tahliye edilmeyecek.
Ülke genelinde kasım ayında yapılan 122 binin üzerindeki gıda denetiminde, kurallara uymayan 1963 işletmeye toplam 141 milyon lira idari para cezası kesildi. 17 işletme için savcılığa suç duyurusu yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadele adı altında Tunceli’den başlayarak bizim dönemimize kadar Kürt kardeşlerimizin kanını kimin döktüğünü benim milletim çok iyi bilir. Eğer cesareti varsa ve bir cellat görmek istiyorsa aynaya baksın. Kendi tarihine baksın. CHP’nin geçmişine baksın." dedi.