Malatya'da sağlık çalışanları Gazze'deki soykırıma yönelik protestolarını sürdürüyor
Malatya'da sağlık çalışanları, düzenledikleri eylemde boykota devam edilmesi çağrısında bulunarak Gazze'de yapılan zulümlerin her yerde dile getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Malatya'da sağlık çalışanları, siyonist işgal rejiminin Gazze'de ve Refah'ta yaptığı soykırımı tel'in ederek, Gazzeli mücahitlerin yanında olduklarını dile getirdi.
Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii önünde son buldu. Burada grup adına basın açıklamasını Eczacılık Bölümü 5. Sınıf öğrencisi Suzan Uçan okudu.
Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak Sessiz Yürüyüşlerinin 31. Haftasını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Uçan, "Katil israilin on yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim'den bu yana katlanarak devam ediyor. 9 aydır her gün, her dakika Gazze'ye bombalar yağıyor ve şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor. Bütün bu olanlara rağmen aylardır bizlere ve bütün dünyaya ders veren Gazze halkının imanını, cesaretini, sabrını hayranlıkla izliyoruz. Ve biliyoruz ki şu an Gazze halkı zor durumda olsa dahi bu mücadeleyi onlar kazandı, kazanmaya devam ediyorlar." dedi.
Boykota dikkat çeken Uçan, "Gazze’deki kardeşlerimiz kendi görevlerini yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Biz ne durumdayız diye bir kendimize bakalım; Büyük küçük demeden boykota devam ediyor muyuz? En güçlü silahımız olan duaya ne kadar önem veriyoruz? Yakınlarımıza zulmü anlatmaya devam ediyor muyuz? Kendi konforumuz için mi yaşıyoruz yoksa insanlığı yaşatmak için mi yaşıyoruz?" diye sordu.
Uçan; vicdanlarıyla, şuurlarıyla, dualarıyla, meslekleriyle, eylemleriyle Gazze’deki kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, çocukların ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklar, namazın önemine dikkat çeken sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.
İstanbul'da yaş sebze ve meyve piyasasında fahiş fiyat uygulandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 dağıtıcı firma yöneticisinin tamamı tutuklandı. Soruşturmada, ürünlerin gerçek alış fiyatının yüksek gösterilmesi, arzın düşük gösterilmesi ve tedarik zincirinin gereksiz yere uzatılması gibi yöntemlerle fiyatların yukarı yönlü manipüle edildiği tespitine yer verildi.
Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İzmir İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.
Geçtiğimiz günlerde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "hasta mahremiyeti" kapsamında hemcinsleri tarafından muayene edilmeyi talep eden kadın hastaya, "beyaz kod" uygulanmasına tepki gösteren aile, hasta mahremiyeti konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.