Mardin'de iki aile arasında kız kaçırma kavgası: 14 yaralı
Mardin’in Dargeçit ilçesinde iki aile arasında kız kaçırma yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada aralarında kadınların da bulunduğu 14 kişi yaralandı. Olay ile ilgili 10 kişi gözaltına alındı.
Mardin’in Dargeçit ilçesinde iki aile arasında kavga çıktı. Kız kaçırma yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada her iki aileden toplamda 14 kişi yaralandı. Yaralılar arasında 2 kadının da bulunduğu öğrenildi. Durumu ağır olan yaralıların bazıları Mardin’e, bazılarının da Şırnak’a sevk edildiği bildirildi. Olay ile ilgili 10 kişi gözaltına alındı.
Olay, Dargeçit ilçesi Temelli Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Yenioba (Herdex) Mahallesi’nde ikamet eden Selim B, Akbelen (Germero) Mahallesi’nde ikamet eden Songül Ç’yi oğlu Aziz B. için kaçırarak, Temelli (Amara) Mahallesi’ndeki akrabalarının yanına götürdü.
Olayın duyulması üzerine Temelli Mahallesi’ne giden kızın akrabaları ile kızı kaçıran ailesi fertleri arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede taş, sopa, bıçak ve silahlı kavgaya dönüştü.
Kavgada; Emine S, Elif K, Gurbet K, Methi K, Sait K, Hasan K, Beşir S, Ahmet S, Mahsum B, Abdulsamet A, Adil A. ve isimleri öğrenilemeyen 3 kişi daha yaralandı.
Yaralılar, mahallelinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Dargeçit ve Midyat devlet hastanelerine kaldırıldı. Durumu ağır bazı yaralılar ise Mardin ve Şırnak’taki hastanelere sevk edildikleri öğrenildi.
Bölgede incelemelerde bulunan polis, boş kovan bularak incelemek üzere emniyete götürdü.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, şu ana kadar 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, merkez Simani Mahallesi Muhtarı Tahsin Çeçen’in daveti üzerine, mahallede yıllardır devam eden giriş-çıkış sorununu sahada değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu.
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, hafta sonu da çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya ile doğalgaz ve nükleer sektörlerindeki enerji ortaklığının karşılıklı güven ve uzun vadeli beklentiler temelinde geliştiğini açıkladı. Bayraktar, Pakistan'la da enerji iş birliğini derinleştirdiklerini kaydetti.
Milli Savunma Bakanlığı, 4-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen görev ve faaliyetleri kapsamında 4 PKK’lının teslim olduğunu bildirdi.