Midibüsün devrilmesi sonucu vefat eden 2 üniversite öğrencisi için ERÜ'de tören düzenlendi

Erciyes Kayak Merkezi dönüş yolunda yaşanan kaza sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencilerinin cenazeleri fakültelerinde düzenlenen tören sonrası memleketlerine uğurlandı.
Erciyes Kayak Merkezi'nden dönüşte Hacılar ilçesi Aşağı Mahalle Erenler Caddesi'nde midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Erciyes Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri Kürşad Samed Özçine ve Hilal Sıkar’ın cenazeleri fakülte bahçesinde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandılar.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, törende yaptığı konuşmada Kürşad Samed Özçine ve Hilal Sıkar’ın yakınlarına başsağlığı diledi.
Rektör Çalış, Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümünde iki sınıfa Kürşad ve Hilal’in isimlerinin verilerek Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde her zaman yaşatılacağını belirterek, “Bugün çok hüzünlü bir gün yaşamaktayız. Kürşad’ımızı ve Hilal’imizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Sözün bittiği yerdeyiz. Hilal ve Kürşad her zaman kalbimizde yaşayacak. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümüzde iki sınıfımıza Kürşad’ımızın ve Hilal’imizin adını vererek isimlerini fakültemizde yaşatacağız. Elimizden başka da gelen bir şey yok maalesef. Ailelerimize sabırlar diliyorum. Yaralı olarak tedavi gören öğrencilerimiz ise acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.” dedi.
Kur’an-ı Kerim okunması ve duanın ardından Kürşad Samed Özçine’nin cenazesi memleketi Kütahya’ya, Hilal Sıkar’ın cenazesi ise memleketi Hatay’a gönderildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çanakkale’nin Merkez ilçesine bağlı Sarıcaeli köyünde bugün saat 13.30 sularında başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak hem ormanlık alana hem de tarım arazilerine sıçradı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan sahte diploma ve e-imza soruşturmalarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Doğu Akdeniz'de Cebelitarık bayraklı gemiyle Türkiye'nin Akdeniz'deki kıta sahanlığında "oldubitti girişimi" donanma unsurları tarafından engellendi.
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Suriye'de SDG'nin ülkenin siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne zarar verdiğini vurguladı.