Orman yangınına karadan ve havadan müdahale edildi

Hatay'ın Antakya ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi.
Antakya'da çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi.
Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Kisecik Mahallesi Radar mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, ihbarı üzerine ekiplerin olay yerine hızla intikal ettiğini belirtti.
Yangına; 300 kişilik ekip; 2 uçak, 4 helikopter, 35 arazöz, 20 itfaiye ve ilk müdahale aracı, 10 su tankı ve 4 dozer ile müdahale ediyor.
Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediğini söyleyen Ketmen, yangının kontrol altına alınması için ekiplerin havadan ve karadan çalışmalarını yoğun şekilde sürdüğünü kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'ü hedef alan açıklamalarına ilişkin, "Şimdi birileri çıkıyor güya bize laf atıyor, tarih dersi vermeye çalışıyor. Oysa biz, bize sataşanların daha iki, üç nesil önce geldiği topraklarda yüzyıllar boyunca hüküm sürdük, tüm cihana nizam verdik, adaletin kılıcı olduk." dedi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde, çalıntı motosikletler ele geçirilirken çok sayıda araca da işlem yapıldı.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okul çevrelerinde, parklarda ve kantinlerde geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Eğitim dönemi boyunca denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.