PKK tarafından Gara'da katledilen askerler son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın Gara bölgesindeki mağarada PKK tarafından katledilen 13 rehineden er Müslüm Altıntaş ve Adil Kabaklı, Gaziantep’te gözyaşları arasında defnedildi.
Irak'ın Kuzeyinde bulunan Gara'da bir mağarada PKK'nin rehin tuttuğu, aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 13 rehinenin kurşuna dizilerek katledilmesinin ardından Türkiye'ye getirilen rehinelerin naaşları, Malatya Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.
Cenazelerin teslim edilmesinin ardından piyade er Müslüm Altıntaş ve tankçı er Adil Kabaklı’nın naaşı dün Gaziantep’e getirildi. Altıntaş ve Kabaklı için Asri Mezarlığındaki Nakıboğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.
Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar tarafından ikindi namazına müteakiben kıldırılan cenaze namazının ardından Altıntaş ve Kabaklı’nın naaşları, gözyaşları arasında Asri Mezarlığa defnedildi.
Törene, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Valisi Davut Gül, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile Altıntaş ve Kabaklı’nın aileleri ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
2 Ekim 2015 tarihinde Erzincan’daki birliğine katılmak üzere yola çıkan piyae er Müslüm Altıntaş ile Ağrı’daki birliğine katılmak üzere yola çıkan tankçı er Adil Kabaklı, Tunceli-Pülümür kara yolunda yol kesen PKK mensupları tarafından bulundukları otobüsten indirilerek kaçırılmıştı.
Altıntaş’ın annesi Songül ve babası Şevket Altıntaş ile Kabaklı’nın annesi Cennet Kabaklı 5 Eylül 2019 tarihinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasına önüne gelerek evlat nöbeti eylemine katılmıştı.
Altıntaş’ın babası Şevket Altıntaş, çocukları kaçırılan annelerin çektiği acıyı dile getirmeye çalışan “Diyarbakır Annelerinden Dünyaya” adlı bir kitap da çıkarmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından İstanbul'da "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan vatandaşlar, Gazze direnişine destek çağrısında bulundu.
Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın İstanbul, Van ve Adana'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde okunan Mevlid mesajında Hazreti Muhammed’in direniş, kardeşlik ve vahdet öncüsü olduğuna işaret edilerek, “Müslüman coğrafyalara dayatılan, vicdan ve insafı rafa kaldıran, amansız ve orantısız bir savaşın karşılığı ancak kutlu bir direniştir” ifadesi vurgulandı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmed Göktaş Hoca, İstanbul'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Gazze dünyaya İslam'ın aynen asr-ı saadette yaşanılır olduğu gibi yaşanıldığını gösterdiler. Gazze'deki kardeşlerimiz bizlere öyle bir miras bıraktı ki inşallah İslam aleminin halifeye kavuşmasına da vesile olacaktır." dedi.
İstanbul'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Dünya Alimler Birliği Filistin Komisyon Başkanı ve HAMAS Milletvekili Mervan Ebu Ras, "Gazze halkı bunca aya rağmen ne Trump'ın projesine ne Netanyahu'nun açlık ambargosuna teslim olmadı. Gazze halkı ve direnişi olarak bizler silahı ve cihadı bırakmayacağız. Filistin topraklarının her parçasını fethedene kadar bu silahlı mücadeleye devam edeceğiz." dedi.