Polis kontrol noktasına saldırı
Diyarbakır’da polis arama noktasına kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan polis arama noktasına kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.
Saldırı saat 15.10 sıralarında Dicle Bulvarı'ndaki polis arama ve kontrol noktasında meydana geldi. Edinilen bilgilere kimliği belirsiz 2 kişi kırmızı renkli motosikletle, kontrol noktasındaki polislere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.
Polislerin karşılık vermesi üzerine motosikletli saldırganlar Batıkent Meydanı üzerinden kaçarak izini kaybettirdi.
ölen ya da yaralananın olmadığı saldırı sonrasında trafik çift yönlü olarak kapatıldı. Polisin bölgedeki arama ve inceleme faaliyetleri devam ediyor. (M. Hüseyin Temel, Hamza Adiyaman, Yunus Sırat - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun görev süresinin 31 Aralık 2025 tarihinden geçerli olmak üzere iki ay uzatılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, son günlerde bazı okullarda ve sosyal medyada namaz ibadetiyle alay eden görüntülere tepki göstererek, bu tutumların İslam’ın kutsal değerlerine yönelik açık bir provokasyon olduğunu söyledi ve kutsal değerlere yönelik bu saygısızlıklara karşı gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
Mayıs ayında yayımlanan rapor, küresel askeri harcamaların muazzam bir artışla 2.7 trilyon dolara ulaştığını gösterdi. Bu küresel gerilim ortamında, işgalci rejimin Suriye ve Filistin'e yönelik saldırıları şiddetlenirken, Türkiye'de ise "aile" vurgusu ve üst düzey diplomatik temaslar öne çıktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Millî Uzay Programımızla, Ulusal ve Uluslararası Lider Araştırmacılar Programımızla farklı düzeylerdeki burs, staj, eğitim ve atölye programlarımızla öğrenen, öğreten, üreten ve ülkemize katkı vermek isteyen tüm gençlerimizin yanında oluyoruz” dedi.