Proje mağduru muhtar mağduriyetinin giderilmesini istiyor

Bingöl'ün Adaklı ilçesinde bir muhtar proje mağduru olduğunu belirterek, ilk başta kabul edilen ahır projesinin daha iptal edildiğini bu nedenle hibe alamadığını ve mağdur söyledi.
Bingöl’ün Adaklı ilçesi Yeldeğirmeni köyünde ikamet eden Nurullah Ayılan, yüzde 50 hibeli ahır projesinin teknik elemanlar gözetiminde bitirdiği ancak çeşitli nedenlerden dolayı hibe alamadığını belirterek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yaptığı proje başvurusunun kabul edildiğini belirten köy muhtarı Nurullah Ayılan, 315 bin TL değerinde yüzde 50 hibeli ahır projesinin ilk etapta onay verildiğini daha sonra projesinin iptal edildiğini ifade etti.
Yaşadığı mağduriyeti İLKHA’ya anlatan Ayılan, yüzde 50 hibeli projesinin iptali üzerine konuyu Kiğı ilçesinde Asli Hukuk Mahkemesine taşıdığını ve mahkemenin devam ettiğini belirtti.
2017 yılında yüzde 50 hibeli tarım destekli ahır projesinin kabul edildiğini ifade eden Ayılan, şunları söyledi:
"Projemiz kabul edildikten sonra hak sahibi oldum. İnşaata başlarken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden teknik elemanlar gelip yer teslimi yaptılar ve tutanakları tuttular. Teknik elemanlar yapabilirsiniz dediler. İnşaata başladım teknik elemanlar aşama aşama 5-6 kez yaptığım ahırı kontrol ettiler ve hiçbir sıkıntı yok dediler. İnşaatı bitirdikten sonra bir sıkıntı var dediler. Sıkıntı nedir? dediğimde, 'yaptığınız ahır tapulu parselin dışına taşınmıştır.' dediler. İnşaatın ilk başlamasından şimdiye kadar bir sıkıntının olmadığını söylediler. Ahır bittikten sonra böyle bir sıkıntının olduğunu söylediler. Bu nedenle yüzde 50 hibeli paramı ödemediler."
Ayılan, "Devlet bize bir imkân verip fayda sağlarken Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı mühendisler kasıtlı olarak beni 315 bin TL borcun altına soktular. Bu sebepten dolayı yetkililerden ve büyüklerden yardım talep ediyorum." şeklinde konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden açıklama
Konuyla ilgili görüştüğümüz Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Söz konusu Muhtar Nurullah Ayılan, yüzde 50 hibeli yaptığı ahırı üçte birini kendi tapulu arazisinde, üçte ikisini ise hazine ve şahıs arazisine yapmıştır. Gösterilen yerde değil, hazine ve şahıs arazisinde yapmıştır. Şu an konuyla ilgili mahkeme süreci devam ediyor." ifadelerine yer verildi. (Nihat Kanat-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
FETÖ'nün 9 yıl önceki darbe girişimi sırasında okunarak Müslümanlara büyük moral kaynağı olan selalar, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.
Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Atatürk Parkı’nda düzenlenen anma programında; Kur'an tilaveti, sergi açılışı, ödül töreni ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen yurt dışındaki üniversiteleri tanımama ve bu okullardan mezun olanlara denklik vermeme uygulaması kapsamında 41 üniversitenin kara listede bulunduğunu duyurdu.