Şahmerdan Sarı Türkiye’ye getirildi
Irak Kürdistanı Bölgesinde yaklaşık 3,5 yıldır tutuklu bulunan Şahmerdan Sarı, İstanbul Atatürk Havalimanına getirilerek polise teslim edildi.
Irak Kürdistanı Bölgesinde yaklaşık 3,5 yıldır tutuklu bulunan Şahmerdan Sarı, ailesinin Türkiye’ye iade başvurusunda bulunmasının ardından bugün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanına getirilerek polise teslim edildi.
Müvekkilinin iadesine ilişkin İLKHA'ya konuşan Avukat Eyüp Akıncı, hakkında örgüt kurmak suçundan 2009 yılında soruşturulma başlatılan Şahmerdan Sarı'nın Adana 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2011 yılında 12 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldığını, 2013 yılında da Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi tarafından hakkında verilen mahkûmiyet hükmünün onandığını hatırlattı.
Şahmerdan Sarı'nın, dosyasında suç unsuruna dair hiçbir şey bulunmamasına rağmen cezasının onandığına dikkat çeken Akıncı, "İnterpol tarafından Erbil’de yakalanan Şahmerdan Sarı, yaklaşık 3 buçuk yıldır Erbil tevkif zindanında tutuluyordu. Ailesinin Türkiye’ye iade başvurusunda bulunmasının ardından bugün saat 18.00 itibarıyla Atatürk havalimanına getirilen Şahmerdan Sarı, havalimanı polisi tarafından işlemleri yapılmak üzere polis merkezine alındı. Sarı, ailesi ve avukatları ile görüştürülmedi. Yarın sabaha kadar havalimanı karakolunda nezarette tutulacak olan Sarı, yarın sabah itibarıyla Bakırköy Adliyesine getirilip infaz savcılığı tarafından cezası yüzüne okunduktan sonra geçici olarak Metris ya da Silivri cezaevine gönderilecek. Ardından ya Silivri, Kandıra veya Tekirdağ Cezaevine gönderilecek." dedi. (Nizamettin Aşkin- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz ile düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Almanya, Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük ticaret ortağı. 50 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizi yakın vadede 60 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.
Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için verilen süre yarın sona eriyor. Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, sürücüleri mağduriyet yaşamamaları için uyardı.
2025 yılı tarımsal örgüt değerlendirmesinde Konya, 141 örgüt arasından 18 tarımsal örgütle Türkiye birincisi oldu.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Komisyon, örgütün kendisini tasfiye ettiği, ülkemizin güvenlik birimleri tarafından tespit ve tescil edildikten sonra gerçekleştirilmek üzere atılacak olan adımları belirleyen bir çerçeveyi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na sunacaktır.” dedi.