Samsun'da el konulan yılanlar Gaziantep'e getirildi

Samsun'da yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirildiğinin belirlenmesi üzerine el konulan piton ve boa yılanı, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne yerleştirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, Samsun'da yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirildiği tespit edilen piton ve boa yılanına el konuldu. El konulan yılanlar Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne yerleştirildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü görevlilerince Samsun'da bir vatandaşın evinde Türkiye'ye yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen piton ve boa yılanına el konularak, hayvanlar Türkiye'nin en kapsamlı ve donanımlı hayvanat bahçesine sahip Gaziantep'e getirildi.
Hayvanat bahçesindeki sürüngen evinde bulunan ve yeni barınaklarına yerleştirilen yılanlar, halkın ziyaretine açıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de el konulan yılanları inceleyerek, Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Başkanı Celal Özsöyler ile beraber yılanların yerleştirildiği barınakları gezdi. Şahin, yılanları yakından inceleyerek Özsöyler'den yılanlar hakkında bilgi aldı.
Yılanların halkın ziyaretine açıldığını belirten Özsöyler, bu tür hayvanların, Türkiye'nin 1996'da taraf olduğu ve nesli tehlike altındaki yabani hayvan ile bitki türlerinin neslinin devamının gelecek nesillere aktarımını sağlamayı hedefleyen CITES Sözleşmesi'ne tabi olduğunu ve ticaretlerinin de belirli esaslara bağlı bulunduğunu söyledi.
Özsöyler, zehirsiz piton ve boa yılanlarının doğada fare, küçük kuşlar ve memelilerle beslendiğini dile getirerek, sürüngen evinde bu hayvanlara doğadaki gibi bir ortam hazırladıklarını ve beslenmelerini buna göre ayarladıklarını bildirdi.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 40'a yakın yılanın bulunduğu bilgisini de veren Özsöyler, herkesi burayı gezmeye davet etti. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl 15 Temmuz direnişi ile darbecilere meydanları dar ettiysek, inşallah, darbe anayasası utancından da bu milleti mutlaka kurtaracağız.” dedi.
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 3,6 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her ne kadar kimileri rahatsız olsa da son dönemde yürütülen tahkikatları gayet olumlu karşılıyoruz. Türkiye'yi safrasındaki taşlardan kurtaracak her adımın kazananı ülkemiz, milletimiz ve şüphesiz demokrasimiz olacaktır." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in de katılımlarıyla yarın Bakü'de düzenlenecek Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Üçlü Zirvesi’nin toplantısına katılacak.