Serinlemek için girdikleri suda boğuldular
Serinlemek için Batman Çayı’na ve Dicle Nehri’ne giren 2 genç, boğularak hayatını kaybetti.
Batman'da iki ayrı boğulma vakası yaşandı. Batman Çayı ile Hasankeyf ilçesinde Dicle Nehrine serinlemek için giren iki lise öğrencisi genç, boğularak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgilere göre, serinlemek için arkadaşıyla Batman Çayı'na gelen 16 yaşındaki lise öğrencisi Zeki Başaran, suya girdi. Sudaki bataklığa saplanan Başaran tüm çırpınışlarına rağmen sudan çıkamadı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri ile ambulans sevk edildi.
Başaran'ın yakınları da olay yerine gelirken arama kurtarma çalışmaları sonucunda Başaran'ın cansız bedenine ulaşıldı.
Başaran'ın arkadaşının da arama kurtarma çalışmaları esnasında nehrin kenarında çaresizce durup çalışmaları seyretmesi duygulu anlar yaşattı.
Başaran'ın cenazesi otopsisi yapılmak üzere morga kaldırıldı.
Bir boğulma vakası da Hasankeyf'te yaşandı
Diğer bir boğulma vakası ise Hasankeyf ilçesinde Dicle Nehri'nde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte öğle saatlerinde Dicle Nehri kenarına gelen 17 yaşındaki lise öğrencisi Yusuf Cengiz, serinlemek için suya girdi. Suda çırpınmaya başlayan Cengiz'in yardımına kimse yetişemeyince boğularak yaşamını yitirdi.
Polisin her iki olay yerinde incelemeleri devam ederken olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. (M. Fatih Akgül- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ekim ayı, Gazze'de iki yıl süren soykırımın ardından varılan ateşkes anlaşması ve ardından yaşanan esir takasıyla damgasını vurdu ancak siyonist ihlaller hız kesmedi. Türkiye, bu süreçte önemli bir arabuluculuk rolü üstlenirken, iç politikada "Türk, Kürt, Arap İttifakı" vurgusu ve PKK'nın çekilme açıklamasıyla öne çıkan adımlar attı.
Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), son dönemde sosyal medyada namaza yönelik alaycı ve küçümseyici tutumlara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. “Namaz kırmızı çizgimizdir” başlığıyla yayımlanan açıklamada, namazın İslam’daki yeri ve müminin kimliğini belirleyen temel bir ibadet olduğu vurgulandı.
Eylül ayı, Filistin Devletinin İngiltere, Fransa, Kanada gibi önemli ülkelerce tanınmasıyla uluslararası arenada dönüm noktası yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM ve Beyaz Saray'daki temasları yoğun diplomasi trafiğine sahne oldu. Türkiye'de ise HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayı ve hükümetin yeni eğitim yılı temasları iç politikada öne çıktı.
HAMAS, işgal rejimi ile Somaliland arasındaki karşılıklı tanıma girişiminin Filistin halkına karşı işlenen suçları örtme amacı taşıdığını belirtti.