Covid-19 vaka sayılarında yaşanan artışla beraber cumartesi ve pazar günleri uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması saat 20.00 itibariyle başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni önlemlere ilişkin yaptığı açıklamada hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağını duyurdu.
Bugün saat 20.00 itibariyle başlayan sokağa çıkma kısıtlamasıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.
Yarın saat 10.00'a kadar sürecek olan kısıtlama süresince başta sağlık çalışanları ve KPSS'ye girecek adaylar olmak üzere genelgede belirtilen istisna kapsamındaki kişiler, durum ve görevlerini belirtici kimlik veya belgelerle hizmetlerini yürütebilecekler. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin Aşiretler İstişare Meclisi Çalıştayı'nın açılış konuşmasını yapan meclis üyesi Molla Fesih Memiş, çalıştayın amaç ve hedeflerine dikkat çekerek aşiretlere büyük görevler düştüğünü vurguladı, "Çalıştayın sonunda somut kararlar ve uygulanabilir bir yol haritası ortaya çıksın istiyoruz." Diye belirtti.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen Mardin Aşiretler İstişare Meclisi Çalıştayı başladı. Çalıştayda toplumsal barış, aile yapısının karşı karşıya olduğu sorunlar, gençlerde bağımlılık ve sosyal dayanışma gibi önemli konular ele alınıyor.
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 1 öğretmen ile 9 öğrencinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin davada ilk duruşma bugün görülecek. Saldırgan İsa Aras Mersinli'nin babası Uğur Mersinli ile annesi Peyman Pınar Mersinli sanık olarak hâkim karşısına çıkacak.
Batman'da 1 Eylül itibarıyla balık sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçı tezgâhlarında çeşitli balık türleri yerini almaya başladı.