Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan damızlık düve yetiştirme merkezi ve düve alım desteği

Bakanlık, 26 ilde damızlık düve yetiştirme merkezleri kurulması ile bu merkezlere hayvan ve makine alımlarına yüzde 50 hibe desteği sağladı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezlerinin kurulması ve yetiştiricilerimizin hayvanlarını bu merkezlerden temin etmelerine teşvik için toplam 80 milyon lira hibe desteği sağladık." dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 26 ilde damızlık düve yetiştirme merkezi kurulması kapsamında ahır yapımı ile bu merkezler için makine ve hayvan alımlarına yüzde 50 hibe desteği sağladı.
Öte yandan damızlık düve yetiştirme merkezlerinden temin edilen hayvanlar için yetiştiricilere de yüzde 50 hibe desteği veriliyor.
Bakan Yumaklı, nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezlerinin kurulması ve yetiştiricilerin hayvanlarını bu merkezlerden temin etmeleri amacıyla toplam 80 milyon TL hibe desteği sağladıklarını bildirdi.
Bakanlık bünyesindeki Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM), hayvancılığı desteklemek için bir yandan projeler yürütürken diğer yandan aile işletmelerine yönelik hibe destekleri veriyor.
Damızlık düve yetiştirme merkezleri
HAYGEM, 2016 yılında çıkarılan Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin karar kapsamında, damızlık düve yetiştirme merkezleri kurulması için yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağladı. 26 ilde oluşturulan bu merkezlerde işletmelere ahır yapımı, makine ve hayvan alımına yönelik destekler verildi. Bu kapsamda yatırımcı ve üreticilere toplam 45 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirildi.
Damızlık düve yetiştirme merkezlerinin çalışmaları Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen kriterler doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Bu merkezler belirli aralıklarla Bakanlıkça denetleniyor.
Düve alım desteği
Öte yandan HAYGEM, damızlık düve yetiştirme merkezlerinden yerli hayvan alınması durumunda üreticilere yüzde 50, Bakanlığın izin verdiği hastalıktan ari işletmelerden temin edilmesi durumunda da yüzde 40 hibe desteği sağlıyor.
Uygulamanın başladığı 2017 yılından bu yana üreticilere toplam 35 milyon TL’lik hibe ödemesi gerçekleştirildi.
"Hayvansal üretimde verimliliğin daha da artırılması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor"
Bakan Yumaklı, hayvancılığın daha da geliştirilmesi ve hayvansal üretimde verimliliğin artırılması için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirtti.
Özellikle aile işletmelerinin ihtiyacı olan damızlık materyallerin yurt içinden sağlanması amacıyla Bakanlığın yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan damızlık düve yetiştirme merkezlerinin önem taşıdığını vurgulayan Yumaklı, yetiştiricilerin hayvanlarını bu merkezlerden temin etmeleri durumunda da yine yüzde 50 hibe desteği sağladıklarını dile getirdi.
Bakan Yumaklı, yetiştiricilerin her daim yanında olduklarının altını çizerek şunları kaydetti:
"Nitelikli damızlık hayvan ihtiyacının yurt içinden karşılanması amacıyla yüzde 50 hibe desteğimizle kurulan damızlık düve yetiştirme merkezleri için 45 milyon liralık kaynak aktardık. Aynı zamanda bu merkezlerden hayvan temin eden yetiştiricilerimize yüzde 50, Bakanlığımızca izin verilen hastalıktan ari işletmelerden temin eden yetiştiricilerimize de yüzde 40 destek sağlayarak 35 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdik. Bu kapsamda hibe desteği tutarımız toplamda 80 milyon lirayı buldu." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dünya Müslüman Âlimler Birliğinin fetvasına göre Gazze'de kurban parasını Gazze gibi savaş ve ihtiyaç içindeki yerlere gönderip orada bir temsilciye kurban kestirmek mümkünse bu yapılmalı. Böylece o kişi kurban sevabını almış olur.
Ailenin toplumların temel yapı taşı olduğunu belirten Nisanur Dergisi Yazarı Arzu Demir, güçlü ve sağlıklı toplumların ancak değerlerine bağlı aile yapılarıyla mümkün olabileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, annelik ve babalığın itibarsızlaştırıldığına dikkat çekerek, dijital medya mecralarıyla küresel ölçekte cinsiyetsizleştirme gibi marjinal ideolojilerin ve zararlı akımların topluma dayatıldığını ifade etti.