Ülke genelinde yarın "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı gerçekleştirilecek

12 Kasım Cumartesi günü Türkiye genelinde deprem tatbikatı yapılacak. Tatbikat, 1999 Düzce depreminin yaşandığı saat olan 18.57'de gerçekleştirilecek.
AFAD "Afetlere dirençli toplum oluşturma" vizyonu çerçevesinde toplumun tüm kesimlerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.
Bu kapsamda "2021 Afet Eğitim Yılı"nda gerçekleştirilen yüz yüze ve çevrimiçi afet farkındalığı eğitimleri 2022 Afet Tatbikat Yılı ile davranış değişikliğine dönüştürülüyor.
2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında bugüne kadar okullar, kütüphaneler, hastaneler, kamu binaları, yurtlar, huzurevleri, adliye, ceza ve tevkifleri, havalimanları, AVM'ler ve terminallerde toplamda 66 bin 202 tatbikat icra edildi.
1999 Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım 2022 tarihinde ise AFAD koordinasyonunda ülkede afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla 81 ilde tüm vatandaşlarımızın katılımıyla saat 18.57'de "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı gerçekleştirilecek.
2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında 9 Kasım'da İçişleri Bakanlığı AFAD ve Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Genel Müdürlüğü iş birliği ile Deprem Anı "Çök-Kapan-Tutun" Tatbikatı gerçekleştirilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bingöl – Muş Bulvarı'nda 3 aracın çarpışması sonucu meydana gelen zincirleme kazada, 1'i ağır, 6 kişi yaralandı.
İzmir'de, PKK/KCK elemanlarına yönelik düzenlenen operasyonda, 4 şüpheli gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, UEFA İstanbul Temsilciliği Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, İstanbul’da meydana gelen depreme değinerek, “Her işe karşı çıkan marjinallerin ne dediğine bakmadan, kentsel dönüşüm projelerini süratle hayata geçirmeye odaklanmalıyız. Ele ele verip birlikte çalıştığımızda kısa sürede çok büyük mesafe almamız pekâlâ mümkündür.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Silivri merkezli depreme ilişkin, "7 binamız az hasarlı bunun dışında hasar söz konusu değil. Fatih'te metruk bir bina yıkıldı. Saha çalışmalarına devam ediyoruz." dedi.