"Viranşehir’de elektrik çilesi bitmek bilmiyor"
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin yaklaşık 15 günden beri elektriksiz kaldıklarını ileri süren vatandaşlar, DEDAŞ’a tepki gösterdi.
Cumhuriyet Mahallesi 788. Caddesinde bulunan 71 nolu trafo önünde bir araya gelen mahalle sakinleri, yaklaşık 15 gündür elektriklerinin olmadığını ileri sürerek yetkililere tepki gösterdiler.
Gerekli tüm yerlere durumu bildiğini fakat sorunun çözülmediğini ve kimsenin ilgilenmediğini iddia eden mahalle sakinlilerden Mustafa Pek, "Ben buradan Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve Enerji Bakanına sesleniyorum. 300 hane 13 gündür elektriksiz kalmışız. Bu vatandaşın sıkıntısını görsünler artık. Ben bütün yetkilileri aramışım, Şanlıurfa DEDAŞ müdürünü aramışım ama hiçbir yetkili bizim derdimize çare aramamıştır." ifadelerini kullandı.
Elektrik olamadığı için ders çalışamadıklarını söyleyen öğrenci Ali Burun, "Üniversiteye hazırlanıyorum ama ben elektrik olamadığından dolayı çalışamıyorum, arkadaşlarımdan geri kalıyorum. Bizimde hayal ve amaçlarımız var. Yetkililer bir an önce bu sıkıntıya bir çözüm bulsunlar." dedi.
İsmini vermek istemeyen bir başka vatandaş ise "Okula giden çocuklarımız ders çalışamıyor. Banyo yapamıyoruz, çamaşırlarımız yıkanmıyor. Çocuklar, ders çalışamadıkları için okula gitmek istemiyor. Kapıları açık olan trafonun şalterini çocuklar gidip kaldırıyor. 5 dakika aradan geçmeden şalter tekrar atıyor. Yaklaşık 15 gündür halimiz bu. Buradan Yetkililere sesleniyoruz. Bu trafoyu değiştirsinler. Bir an önce bizi bu işkenceden kurtarsınlar." diye konuştu. (Sabri Acet-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ziyarette bulunan İngiltere Başbakanı Keir Starmer’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmî törenle karşıladı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dünyada "Gazze" adlı bir açık hava hapishanesinin bulunduğunu vurgulayarak, "Gazze, Gazze'nin çocukları söz konusu olunca hiç kimsenin aklına kadın, çocuk hakları gelmedi. Bu, dünyanın insan hakları ve insan onuru konusunda nasıl çifte standart içinde olduğunu gösteriyor." dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Terörsüz Türkiye bu bölgeyi istedikleri gibi tasnif edeceklerini zannedenlere karşı birlik ruhuyla; Alparslan’ın çocuklarının, Kılıçarslan’ın çocuklarının, Selahaddin Eyyubi’nin çocuklarının bir araya gelerek, ya Allah diyerek yeniden ayağa kalkması ve insanlığa, insanlığı öğreteceği yeni bir dönemin kapısını açmaları demektir." dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği, “Yüzyılın Konut Projesi” ile ilgili merak edilen soruları ve yanıtlarını sosyal medya hesabından paylaştı.