Kaşların ortasını almak caiz midir?
Fetva Kurulu, "Kaş; göz çukuru üzerinde biten kıllara denir. İki kaşın arasında kalan kısım hadisteki nehye dâhil edilmemektedir. Dolayısıyla kaş hizasından alınmadığı sürece bu ikisi arasındaki kılların alınmasında bir sakınca yoktur." diye belirtti
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu "Kaşların ortasını almak caiz midir?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Kaşları yolarak inceltmek Câbir bin Abdullah'ın (radiyallahu anh) rivayet ettiği şu hadisle yasaklanmıştır: Ben Rasûlullah’ı (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle derken işittim: Allah Teâlâ, dişleri inceltip dikkat çekecek hale getirenlere, kaşları yolup incelterek dikkat çekmeye çalışanlara ve dövme yaptırarak yaradılışı değiştirenlere lanet etti (Buhârî, Libâs 87, No: 5948). Kaş; göz çukuru üzerinde biten kıllara denir. İki kaşın arasında kalan kısım hadisteki nehye dâhil edilmemektedir. Dolayısıyla kaş hizasından alınmadığı sürece bu ikisi arasında bulunan kılların alınmasında bir sakınca yoktur." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'ın eğitimde öne çıkan kurumlarından Gazi Anadolu İmam Hatip Hafızlık Proje Ortaokulu, öğrencilerine kazandırdığı dini ve mesleki donanımla adından söz ettirmeye devam ediyor.
Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, İslam’da ailenin sadece bireysel bir ihtiyaç değil, toplumun temel taşı olduğunu belirterek, evliliğin zorlaştırılmaması ve gençlerin yuva kurmasının teşvik edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan bu haftaki Cuma hutbesinde insanın kâinat içindeki önemine vurgu yapıldı.
Batman'da Aile Destek Merkezi ile İl Müftülüğü iş birliğiyle yürütülen Kur'an'ı Kerim kursları, kadınlardan yoğun ilgi görüyor.