Kaşların ortasını almak caiz midir?

Fetva Kurulu, "Kaş; göz çukuru üzerinde biten kıllara denir. İki kaşın arasında kalan kısım hadisteki nehye dâhil edilmemektedir. Dolayısıyla kaş hizasından alınmadığı sürece bu ikisi arasındaki kılların alınmasında bir sakınca yoktur." diye belirtti
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu "Kaşların ortasını almak caiz midir?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Kaşları yolarak inceltmek Câbir bin Abdullah'ın (radiyallahu anh) rivayet ettiği şu hadisle yasaklanmıştır: Ben Rasûlullah’ı (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle derken işittim: Allah Teâlâ, dişleri inceltip dikkat çekecek hale getirenlere, kaşları yolup incelterek dikkat çekmeye çalışanlara ve dövme yaptırarak yaradılışı değiştirenlere lanet etti (Buhârî, Libâs 87, No: 5948). Kaş; göz çukuru üzerinde biten kıllara denir. İki kaşın arasında kalan kısım hadisteki nehye dâhil edilmemektedir. Dolayısıyla kaş hizasından alınmadığı sürece bu ikisi arasında bulunan kılların alınmasında bir sakınca yoktur." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, 30 Haziran’da başlayan yaz Kur’an kurslarının tüm coşkusuyla devam ettiğini belirterek, çocukların iyi yetişmesinde ve Kur’an ile Peygamber sevgisi kazanmasında bu kursların büyük önem taşıdığını vurguladı.
Gaziantep Şahinbey Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Yatılı Yaz Kuran Kursu Kampı coşkulu bir şekilde devam ediyor.
Batman'da camiler, yaz Kur’an kursları çocuk sesleriyle şenlendi. 357 noktada başlatılan eğitimlerde, Kur'an-ı Kerim, Hazret-i Muhammed’in hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak öğretiliyor.
Her yıl Muharrem ayının onuncu gününde idrak edilen Aşura gününde tutulan oruç, semavi dinlerde de var olan ve günahların bağışlanması için fırsat bilinen ibadetlerden biridir.