Musibet zamanında kunut duası nasıl okunur?

Fetva Kurulu "Hazreti Peygamber (aleyhissalatu vesselam) kunutta bulunurken kimi zaman kafirlere beddua etmiş kimi zaman müminlerin kurtuluşu için dua etmiştir." diye belirtti.
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu "Musibet zamanında kunut duası nasıl okunur?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Musibet anında kunut duası okumak Efendimizin (aleyhissalatu vesselam) uygulamalarında mevcuttur (Müslim, Kunut, 54, No: 675). Söz konusu musibet Müslümanların genelini ilgilendiren toplumsal bir sorun olabileceği gibi ilmi ve kişiliği nedeniyle tanınan ve bilinen birinin başına gelen musibetin kalkması için de olabilir (Dimyâtî, İânetü't-Talibîn, I, 311). Ancak okunacak duanın musibete uygun olması sünnettir. Nitekim Hazreti Peygamber (aleyhissalatu vesselam) kunutta bulunurken kimi zaman kafirlere beddua etmiş kimi zaman müminlerin kurtuluşu için dua etmiştir. Hanefî mezhebine göre musibet anındaki kunut rükûdan önce yapılır. Şafiî mezhebine göre ise farz olan tüm namazlarda ve Ramazan ayının son 15 gününde son rekâtın rükûundan sonra yapılır (el-Mevsûatü'l-Fikhiyyetü'l-Kuveytiyye, XXXIV, 60-66)." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fetva Kurulu, kazayı geciktirmenin caiz olmadığını, mazeret olmaksızın geciktirilirse ve üzerinden bir sene geçerse Şafiî mezhebine göre hem fidye verilmesi hem de kazasının yapılması gerektiğini belirtti.
Fetva Kurulu "Yolculuk, kadın halleri, hamilelik, şiddetli hastalık gibi sebepler olmaksızın kaza orucunun tıpkı vaktinde tutulan gibi keyfi olarak bozulması haramdır" diye belirtti.
Malatya'da, 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğrencileri, Gazzeli kardeşleri için düzenledikleri kumbara etkinliğinde biriktirdikleri paraları Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) adına Malatya İl Müftülüğüne teslim ederek örnek bir dayanışma sergiledi.
Fetva Kurulu, Ramazan ayı orucunun yanı sıra adak, kefaret ve fidye gibi önce tutulup çeşitli nedenlerden dolayı bozulan oruçlar hakkında bilgilendirmede bulundu.