Adıyaman’ın il oluşu çam ve badem fidanları dağıtılarak kutlandı

1 Aralık 1954 tarihinde dönemin Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla Malatya’dan ayrılarak resmen il olan Adıyaman’ın il oluşunun 67. yıldönümü dolayısıyla Adıyaman Belediyesi tarafından fidan dağıtıldı.
Huzurun hüküm sürdüğü Adıyaman’ın yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle de ülke ekonomisine ciddi katkısı olduğunu belirten Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, zengin kültürü ve eşsiz tarihi değerleriyle kadim bir kent olan Adıyaman’ın herkes tarafından görmesi gereken bir yer olduğunu belirtti.
Kılınç yaptığı açıklamada, "Kültür, inanç ve kültür turizminin bir arada yer aldığı Adıyaman’ımız, Anadolu’nun kültürel dokusunun bütün özünü içerisinde barındıran bir ildir. Yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu güzide kent, yine yüzyıllardır herkesin kardeşçe yaşadığı bir yer olarak dikkat çekmiştir." dedi.
Daha yeşil bir Adıyaman için fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Kılınç, "1 Aralık 1954'te Adıyaman il oldu. Bu yıl il oluşumuzun 67'nci yıl dönümüdür. Bu yıl dönümü vesilesiyle 2 bin 500 çam fıtığı ve 2 bin 500 badem fidanı olmak üzere toplamda 5 bin fidan dağıttık. Bizim hedefimiz daha yeşil bir Adıyaman. Biz geldiğimiz de kişi başı 2 buçuk metrekare yeşil alan vardı. Şuan 3,85 metrekaredir. Kısa sürede inşallah 6 buçuk metrekareye çıkarmayı düşünüyoruz. Geçen yıl 60 bin diktik daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şehir çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
"Yaz Okulu" kapsamında 15 ülkeden Malatya'ya gelen misafirler, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu oldu.
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, 25 çocuk için toplu sünnet töreni düzenlenerek çocuklar sünnet edildi.
Bursa'da yaşayan emekli tarih öğretmeni Tuncer Aziz Pekören, binlerce kitap ve hatıra objesiyle kentin kültürel hafızasını diri tutmaya çalışıyor. Yıllar boyunca biriktirdiği kitaplar ve tarihî eşyalarla oluşturduğu bu özel alan, sadece geçmişi sergilemekle kalmıyor; aynı zamanda kültürel bir buluşma noktası işlevi görüyor.
Gastronomi platformu TasteAtlas tarafından açıklanan "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde Gaziantep 18'inci sırada yer aldı.