Batman’da ‘Namaz’ konulu konferans verildi
Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ‘Namaz’ konulu konferans düzenlendi.
Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi tarafından ‘Namaz' konulu konferans düzenlendi.
Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Yazar Senai Demirci, Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahman Yakut, öğretmenler ve öğrencilerin katıldı.
Kur'an-ı Kerim'in sadece Müslümanlara değil, tüm insanlığa indirildiğini söyleyen Yazar Senai Demirci, namazın Müslümanlar için önemine vurgu yaptı.
Demirci, "Yapmak istediklerimin çoğunu yapamadan öleceğimi biliyorum. Sözlerim yarım kalacak. İşlerim tamamlanmamış olacak. Yapamadığım tövbeler olacak. Dönemediğim günahlar olacak. Biz öyle yaşıyoruz. Yaptığımız hatalarımıza birileri bize ‘Tamam oldu bir kere bunlar insanlık halidir.' derse ne kadar seviniriz. Bunu diyeceklerin en birincisi biz daha insan değilken, bilen ve bize laik gören Rabbimizin vadi var." dedi.
Allah'ı layıkıyla tanıyıp öyle namaza durmamız gerektiğini ifade eden Demirci, "Ben buradan başka bir şehrin yolunu eksiksiz olarak tarif etsem o şehre gider misiniz? Niye gideyim diye sorarsınız. Ben size namazın bütün detay ve farzlarıyla eksiksiz olarak anlatsam siz namazı kılar mısınız? Niye kılayım ki. Bana ne kazandırır. Ben kimin önünde eğiliyorum. Ağzımdaki o söz nedir. Dilimdeki o sesin anlamı nedir. Ben kimim ve namazla muhatap olduğum kim. Sorularını kendimize sorarsak işte o zaman dinin bilgisini değil dinin kendisini tanımış oluruz. O zaman suyu anlatmak yerine su içmeye başlarız. O zaman susadığımızı ve acıktığımızı his ederiz. İnsan susar ve acıkır. Din, kendi varlığını başkasında borç bilmektir." diye konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kütüphane açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, "Şehri sadece konutlarla değil, eğitim, kültür ve sanat alanlarında da ayağa kaldırıyoruz." dedi.
Batman 8'inci Kitap Fuarı'na katılan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı ve yazar Mehmet Göktaş, Gazze'de yaşananlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Kötümser olmaya gerek yok. İslam gürül gürül geliyor, kimse moralimizi bozmasın." dedi.
Şanlıurfa’da kebap ustalarından Şemsettin usta, sade kebap yapımında dikkat edilmesi gereken aşamaları anlattı. Etin hazırlanışından pişirme sürecine kadar tüm detayları paylaşan usta, kebapta lezzetin malzemeden çok ustalıkta gizli olduğunu söyledi.
Yüzyıllardır nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim kent Mardin’in kadim mirası olan güvercin, dedelerden kalma bir gelenek olup birçok bölgeye de öncülük etmeye devam ediyor.