Battalgazi Belediyesi'nden taziye evlerine büyük yatırım
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın'ın seçim vaatleri arasında bulunan taziye evleri ilçe genelinde yaygınlaştırılıyor. Yapımı tamamlanan bazı taziye evleri hizmete başlarken, son olarak İskender Mahallesi'nde çalışmalar başlatıldı.
Battalgazi Belediyesi, vatandaşların sosyal alan olarak kullanabileceği, taziyelerini kabul edeceği taziye evleri projesini ilçenin farklı mahallelerinde yapmayı sürdürüyor. Hasırcılar, Göztepe, Selçuklu, İskender, Çöşnük ve Yıldıztepe mahallelerinde yürütülen projeler farklı aşamalarda ilerlemeye devam ediyor.
Her mahalleye bir taziye evi
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın'ın seçim vaatleri arasında bulunan ve Taşkın'ın büyük önem verdiği taziye evleri projesi hayırseverlerin destekleriyle ilerliyor. Battalgazi Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılarak kontrolü yapılan taziye evleri hayırseverlerin destekleriyle hayata geçirilerek mahalle sakinlerinin hizmetine sunuluyor. Aynı zamanda mahalle sakinleri için bir sosyal alan olarak yapılan taziye evlerinin ilçe genelinde tüm mahallelerde yapılması planlanıyor.
Hasırcılar Mahallesi'ndeki çalışmalar geçtiğimiz aylarda tamamlanıp hizmete sunulurken Göztepe Mahallesi'nde yapıma başlanan taziye evinde sona gelindi. İskender Mahallesi'nde ise kaba inşaat devam ederken Çöşnük ve Yıldıztepe mahallelerinde temel kazı çalışmalarına kasım ayının ilk haftasında başlanacak. Selçuklu Mahallesi'nde de taziye evi çalışmasında kaba inşaat tamamlandı. Kaba işleri tamamlanan inşaatta ince işçilik başladı. Şu ana kadar 6 taziye evinde ciddi aşama kat edildi.
Şu ana kadar hayata geçirilen taziye evlerinin toplam maliyeti 51 milyonu aşmış durumda. Battalgazi Belediyesi ve hayırseverlerin ortaklığıyla yapılan taziye evlerinin diğer mahallelere yapılması için de çalışmalar devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dr. Öğr. Üyesi- Yazar Ömer Demirbağ, kitap okumanın önemine ilişkin, "Onun bir tiryakilik hâline geleceği noktaya kadar, kendimizi zorlayarak kitapla yatıp kalkmamız lazım ki kitap okumak bir ihtiyaç yemek, içmek, ekmek, su, hava gibi bir ihtiyaç olsun." dedi.
HÜDA PAR Aile Başkanı Aynur Sülün, tesettürün ilahi bir emir olduğuna vurgu yaparak kapitalist sistemin kadınlar üzerindeki oyunlarına dikkat çekti.
Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Konya Kitap Fuarı, hem yayınevlerinin hem de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle sürüyor. Okuma alışkanlığını teşvik eden fuarda çocukların katılımı dikkat çekti.