Bitlis’in tarihi ve doğa güzelliği programlara konu oluyor
Bitlis’in tarihi ve doyumsuz doğa güzelliği, TV programcılarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
Bitlis, tarihi ve doyumsuz doğa güzelliğiyle, TV programlarına konu oluyor. Programcılar, güzel bir doğa manzarası ve kadim bir tarihi çekmek için Bitlis’i tercih ediyor. Doğaseverlerin, fotoğrafçıların, TV programcılarının ve arkeologların gözde mekânlarından biri olan Bitlis, baharın gelişiyle birlikte doğa ve inanç turizmi için ziyaretçilerini ağırlıyor.
Rehber TV’de cuma günleri kültür, yaşam, tarih programıyla Türkçe ve Kürtçe olarak izleyicileri ile buluşan Rêwîyê Welat (Memleket Yolcusu) programı, Bitlis’in Hizan ilçesinde çekimlerini yapmayı tercih etti. Daha önce Bitlis merkez, Nemrut Krater Gölü, Ahlat ve Tatvan ilçelerinde tarihi ve doğa güzelliklerini yaptığı programlarla tanıtan Rêwîyê Welat, bu kez Hizan ilçesinin Nurs ve Gayda köylerinde program çekti.
Bitlis’in tarihi ve doğasına hayran kaldığını belirten Rêwîyê Welat programcısı Abdurrahman Alkan, Bitlis’in gezilip görülmeye değer zengin bir tarihe ve doyumsuz doğa güzelliğine sahip olduğunu dile getirerek, buranın inanç turizmine kazandırılması gerektiğini ifade etti.
Bediüzzaman’ın doğduğu Nurs köyü gibi inanç turizmine kazandırılması gereken bir yerin bakımsızlığının üzüntü verici olduğunu söyleyen Alkan, “Program çekimleri yapıyoruz. Doğal olarak güzel manzara ve kareleri yakalamaya çalışıyoruz. Aslında Nurs köyü çok ziyaretçisi olmasına rağmen, sosyal imkânlar anlamında eksikliklerin olduğunu gördük. Çekimler yaparken Bediüzzaman’ın doğduğu evinin elektriklerinin kesik olması, köy yolunun bozuk olması bizleri biraz üzdü. En kısa zaman da yetkililerin buna el atması, imkânları seferber etmesi lazım. Bu güzel mekânların inanç turizmine kazandırılması talep ediyoruz.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın'ın seçim vaatleri arasında bulunan taziye evleri ilçe genelinde yaygınlaştırılıyor. Yapımı tamamlanan bazı taziye evleri hizmete başlarken, son olarak İskender Mahallesi'nde çalışmalar başlatıldı.
Dr. Öğr. Üyesi- Yazar Ömer Demirbağ, kitap okumanın önemine ilişkin, "Onun bir tiryakilik hâline geleceği noktaya kadar, kendimizi zorlayarak kitapla yatıp kalkmamız lazım ki kitap okumak bir ihtiyaç yemek, içmek, ekmek, su, hava gibi bir ihtiyaç olsun." dedi.
HÜDA PAR Aile Başkanı Aynur Sülün, tesettürün ilahi bir emir olduğuna vurgu yaparak kapitalist sistemin kadınlar üzerindeki oyunlarına dikkat çekti.
Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Konya Kitap Fuarı, hem yayınevlerinin hem de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle sürüyor. Okuma alışkanlığını teşvik eden fuarda çocukların katılımı dikkat çekti.