Fotomaraton yarışması başvuruları başladı
Gaziantep’te “Uluslararası Gastronomi Festivali” kapsamında düzenlenen ödüllü “Fotomaraton yarışması” yoğun ilgiyle karşılandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Gastronomi Festivali” başladı. Festival kapsamında ödüllü “Fotomaraton Yarışması” yoğun ilgiyle karşılandı. Yarışmaya katılmak için uzun kuyruklar oluşturan profesyonel fotoğrafçılar, Gaziantep’in yöresel yemeklerini fotoğraflarla tanımlamaya çalışacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV)’in ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve THY gibi çok sayıda kurum ve kuruluşların desteği ile başlayan Gaziantep “Uluslararası Gastronomi Festivali” kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.
Bu kapsamda marka değerine değer katacak Antep sofrası ve dünya gastronomi kenti Gaziantep’in mutfak kültürü ödüllü fotomaraton yarışmasıyla da yeni bir boyut kazanacak.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonel fotoğrafçılar, Çetin Emeç Salonu girişinde sabahın erken saatinde toplanarak kayıt için sıraya girdi.
İstanbul’dan yarışmaya katılan Mine Ertuğrul, fotoğrafçılık sanatını uzun yıllardır yaptığını bildirerek, Gaziantep’in yemeklerinin ve tarihinin fotoğraflarla keşfedilmesi gerektiğini vurguladı.
Yarışmaya İzmir’den katılan Bülent Durtaş da fotomaraton yarışmasının ciddi bir yarışma olduğunu belirterek, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
2013 yılı Fotomaraton Yarışması’nın birincisi Giresun’dan Kemal Özkılıç da Türkiye çapında prestijli yarışmaların arttırılmasını isteyerek, yarışmacılara başarı diledi.
Yarışmaya katılan İstanbul’dan katılan Sezai Özaltın, "Uluslararası Gastronomi Festivali" kapsamında dünya gastronomi kenti Gaziantep’in mutfak kültürü ödüllü fotomaraton yarışmasının çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, fotoğraflarla Gaziantep’in eşsiz mutfağına ışık tutacaklarını bildirdi.
Kaydını yaptıran yarışmacılar, yarın saat 23.00’a kadar fotoğrafını teslim edecekler. Dereceye giren yarışmacılar, çeşitli para ve plaketle ödüllendirilecek. Yarışmada birinciye 6 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye ise bin 500 lira para ödülü verilecek.
Ayrıca yarışmada mansiyon ödülü ise 500 lira olarak belirlendi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Mevlâna, zihinsel esneklik dediğimiz ‘kognitif fleksibilite’yi öğretir. Olaylar karşısında esnek olmayı, değişimle mücadele etmek yerine değişimi yönetmeyi tavsiye eder. Çünkü değişime en çok direnen kişiler, düşünce katılığı yüksek olan, inatçı kimselerdir.” dedi.
Giresun’un Dereli ilçesindeki turkuaz renkli göletleriyle ünlü Göksu Travertenleri, açıldığı 2022’den bu yana 1 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildi.
Türkiye’nin somut olmayan kültürel miras unsurlarından "Antep İşi Nakışı", UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Temsil Listesi’ne dahil edildi.
Şırnak Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen Nuh’un Ambarı Gastronomi Merkezi Projesi’nin sözleşmesi imzalandı. Proje, Şırnak’ın yerel lezzetlerini markalaştırarak kente kültürel ve ekonomik katkı sağlamayı hedefliyor.