Yetimler Vakfı depremzede yetimleri unutmadı

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilcisi Eyüp Yüzgeç, yetimlerin, Allah'ın bir emaneti olduğuna değinerek onların gönlünün hoş tutulmasının Allah'ı ve Resulünü hoşnut edeceğini kaydetti.
6 Şubat depreminin yıl dönümünde de yetim çocukları unutmadıklarını dile getiren Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilcisi Eyüp Yüzgeç, yetim sayısının depremle birlikte arttığını, toplum olarak daha çok yetime sahip çıkmak zorunluluğunun doğduğunu dile getirdi.
"Binlerce yetim çocuğumuz bizlere emanet kaldı"
Yüzgeç deprem öncesi olduğu gibi deprem sonrasında da çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek, "Yetimler Vakfı olarak deprem öncesinden bu yana devam eden çalışmalarımız depremle birlikte daha da hız kazandı. Malumunuz 6 Şubat depreminin ikinci yıl dönümünü geride bıraktık. Bununla birlikte geride yüzlerce, binlerce de yetim çocuğumuz bizlere emanet kaldı. Depremle birlikte yetim çocuk sayımızda maalesef ciddi bir artış yaşandı ve bu yetimler bizleri yani sizleri bekliyor. Bu çocuklarımıza bir anne şefkati, bir baba fedakarlığı göstermek zorundayız. Çünkü onlar bize Rabbimizden birer emanettir." dedi.
"Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmak için yetim çocuklarımızla bir araya geldik"
Yüzgeç yetimleri sevindirmenin önemine değinerek, "Yetimliği bizzat yaşamış olan Peygamber Efendimiz birçok hadisinde yetimlerin hukuku üzerinde hassasiyetle durmuştur. Peygamber Efendimizin, 'Allahım! Ben yetimin ve kadının, bu iki zayıf insanın hakkını ihlal etmekten insanları şiddetle sakındırıyorum.' dediği, bir defasında da şahadet parmağı ile orta parmağını birleştirerek, 'Yetimi koruyup gözetenle Cennette böyle yan yana olacağız.' buyurduğu nakledilir. Biz de Yetimler Vakfı olarak bugün Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmak için yetim çocuklarımızla bir araya geldik. Kahramanmaraş merkez ve köylerinde yetim çocuklarımızı daha önceden tespit etmiş ve kendilerine ulaşmıştık. Bugün yine hayırsever kardeşlerimizin destekleriyle o yetim çocuklarımıza destek olmaya, onların başını okşamaya ve onlarla hasbihal etmeye geldik." ifadelerini kullandı.
"Yetimleri sevindirmeye geldik"
Yüzgeç onlarca yetim çocuğa çeşitli hediyeler vereceklerini dile getirerek, "Nasipse bugün 150 yetim ailemizi ziyarete ederek yetim çocuklarımıza çeşitli oyuncak, ikramlık ve gıda kolilerimizi teslim edeceğiz. Rabbim her birimizin yetimlere olan sevgisini ve muhabbetini kendi dergahında kabul buyursun. Bizi ve yetim çocuklarımızı kıyamet günü Peygamber Efendimizle buluştursun." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Aile Fuarı’nda üç gün boyunca çeşitli faaliyetler yürüten İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Başkan Yardımcısı Fatih Taş, “Ailede sağlanacak mutluluk, huzur ve saadet, toplumun da düzelmesine vesile olacaktır.” dedi.
Uluslararası Aile Fuarı kapsamında İDEV standında çocuklarla bir araya gelerek çizimlerini paylaşan Karikatürist Mikail Çiftçi, "Aile teması, tehlike altındaki en değerli kurumdur." dedi.
Uluslararası Aile Fuarı’nda konuşan İlahiyatçı-Yazar Özkan Yaman, ailenin korunması ve güçlenmesi için herkesin üzerinde uzlaşacağı '7 T' kuralını paylaştı. Yaman, "Kur’an ve sünnet derdiniz olursa, aile dertleri küçülür, kaybolur." dedi.
Mardin Medreseler Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Yüksel, kutsal emanetler ve İslam âlimlerine ev sahipliği yapan kadim Mardin’de, ibadethanelerin hemen yanı başında içki ve meşru olmayan eğlence mekânlarının artmasının kabul edilemez olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.