Kızıltepe’de gümüş telkari kursu veriliyor

Mardin Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesinde yetim çocuklara yönelik yürütülen Samimiyet Projesi kapsamında öğrencilere gümüş telkari kursu veriliyor.
Daha önce Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından babaları vefat eden yetim çocuklara yönelik hayata geçirilen Samimiyet Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞ-KUR işbirliğiyle 15 öğrenciye gümüş telkari kursu veriliyor.
Samimiyet öğrencileri bu vesileyle hem meslek sahibi olacak hem de ürettikleri ürünlerin satışı yapılıp kendilerine gelir desteği sağlanacak.
Verilen eğitim ile ilgili açıklamada bulunan gümüş telkari kursu eğitmeni Sedat Acay, " Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gümüş telkari kursunu veriyoruz. Buradaki kursumuzun amacı öğrencilerimize bu mesleği öğretmek ve geleceğe dair onlara bir meslek sağlamaktır. Kursumuz İŞ-KUR işbirliğiyle açılmış her öğrencimize günlük 20 TL cep harçlığı verilmektedir. öğrencilerimizin çoğu ‘Samimiyet' aileleri öğrencileridir. Aynı zamanda Kızıltepe Kaymakamı Sayın Erdoğan Turan Ermiş, her öğrencimize 5 şer yüz lira gümüş telkinlik malzemesi desteğinde bulunarak, burada daha rahat işleme yapabilmemiz gümüş sıkıntısı çekmememiz için ayrıca bir destek sağlamış bulunmakta." diye belirtti.
Kursun bitiminde, ailesine maddi bir katkı sunmak için her öğrencinin kendi evinde bir atölye kurabileceğine vurgu yapan Acay, " 15 tane kursiyerimiz var. Hepsini eşit şartlarda eğitmeye çalışıyoruz. Kursumuz yaklaşık 6 ay sürecek. Hafta içi günlerde 7 saat kurs veriyoruz. Tabi bu kursun süresiyle bağlantılı kalmayacağız. İnşallah Kaymakamımızın verdiği destekle birlikte, her öğrencimiz kurs sonunda minimum seviyede en azından kendi evinde küçük bir atölye kurup evine az da olsa maddi anlamda bir destek sağlayabilecek duruma gelecektir." ifadelerine yer verdi.
Atölyede üretilen malzemeler bir mağazada satışı yapıldıktan sonra, parasının öğrencilere verildiğini dile getiren Acay, "Burada ürettiğimiz ürünleri, Kaymakamımızın bir alışveriş merkezinde açmış olduğu mağazada satışa sunmaktayız. Aynı zamanda Mardin'in bir kültür şehri ve turizm açısından da zengin olduğu için, Mardin'deki gümüş dükkanlarına da toptan satış yapabiliyoruz. Bu satılan malzemeler ise burada çalışan öğrencilerimize para olarak geri dönmekte, kendi ailelerine maddi imkan sağlamaktadır." diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şırnak Cizre'de okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 7'den 70'e Okuyan Cizre" kitap yarışmasında, ilkokuldan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaş kitaplarla buluştu. Proje sonunda 70 kişi ödül almaya hak kazandı.
Battalgazi ilçesinde hayırseverlerin destekleriyle 2 katlı olarak inşa edilen, 180 metrekare alana sahip olan 400 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Evliyaoğlu Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.
Medya eleştirmeni Mustafa Karakaş, Türkiye’de sinemanın kuruluşundan itibaren İslami değerlerin sistematik şekilde sansüre uğradığını, günümüzde ise Müslümanların medya mühendisliğiyle hedef alındığını söyledi. Karakaş, İslami camianın medya üretiminde ciddi eksiklikler yaşadığını da vurguladı.
Siirt’in yöresel tatlıları ve zengin mutfağının tanıtılması amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen yöresel yemek yarışması, yoğun ilgi gördü.