“Kardeşlik Allah’ın verdiği bir nimettir”

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Sağdıçlı (Bubya) Mahallesi’nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, Müslümanların, Allah’ın vermiş olduğu nimetlerden olan İslam kardeşliğini korumaları gerektiği vurgulandı.
Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından, merkez Sur ilçesine bağlı Sağdıçlı (Bubya) Mahallesi'nde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)' temasıyla Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.
Köy meydanında düzenlenen etkinliğe, mahalle sakinlerinin yanı sıra kent merkezinden ve çevre mahallelerden de yoğun katılım oldu.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, mevlithanların okuduğu mevlit-i şerif ile devam etti.
Mazıdağ İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahilere katılımcıların eşlik ettiği görüldü.
Kutlu Doğum etkinliğinde Muzaffer Karavil Hoca, konuşmacı olarak katıldı.
Peygamber Sevdalıları Platformu'nun yaklaşık 10 yıldır Müslümanlar arasında birlik ve muhabbeti yerleştirme görevini yerine getirdiğini belirten Karavil, "Peygamber Sevdalıları Platformu'nun gayesi öncelikle memleketimizde Müslümanlar arasında birliği, muhabbeti hatırlatmak ve yerine getirmektir. Coğrafyamızda, Kürdistan'dan Türkistan'a ve Avrupa'ya kadar bu uzandı. Bugün İslam memleketlerinde Hz. Muhammed'in doğumu hatırlanıyor. İnşallah bu, Müslümanların vahdetine, birliğine, muhabbetine sebep olur." dedi.
Etkinliğin bir diğer konuşmacısı olan İttihad-Ul Ulema üyesi Osman Teyfur ise İslam kardeşliğinin önemine değindi.
Allah'ın vermiş olduğu bir nimet olan İslam kardeşliğinin korunması ve gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Teyfur Hoca, "Allah, iman etmemizi ve sonra da bu imanımızda yekvücut olmamızı istiyor. Kalbimizi bir yapmamız ve birbirimizle kardeş olmamız gerekiyor. Kardeşlik, Rabbimizin ve Peygamberimizin emridir. Kardeşlik Allah'ın verdiği bir nimettir. Birbiriyle kardeş olan kavimlerin arasına huzur ve hoşnutluk girer. Kalpleri ve ruhları temiz olur." şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinin Kutlu Doğum ayı münasebetiyle 220 bin salavat-ı şerife çektiği ve 551 Yasin okudukları belirtildi.
Konuşmaların ardından katılımcılara mevlit yemeği ikram edildi.
Kutlu Doğum etkinliği, kapanış duası ile son buldu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen ve büyük bir katılım gösterilen Mevlid-i Nebi etkinliğinde minik çocuklar duygularını paylaştı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber aşıkları, 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen etkinliğe katılmalarıyla çok memnun olduklarını ve her yıl düzenli olarak yapılmasını arzu ettiler.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen programa katılan vatandaşlar, etkinliğin son 3 yıldır gerçekleşmediğine dikkat çekerek bu seneleri hüzünle geçirdiklerini ifade etti.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, 3 yıl aradan sonra "En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" temasıyla Diyarbakır'da düzenlediği Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan minikler, peygambere olan aşklarının kendilerini, buraya getirdiğini belirtti.