Yabani güvercinin kuluçka dönemi objektiflere yansıdı

Dünyada birçok türü bulunan yabani güvercinin kuluçka dönemi objektiflere yansıdı.
Günümüzde 300’e yakın güvercin türünden biri olan yabani güvercinler, genellikle cami avlusunda, şehir meydanlarında ve şehrin muhtelif yerlerinde toplu halde yaşarlar.
Bir evin çatısını mesken tutan yabani güvercinin kuluçka dönemi 2 gün boyunca belli saatlerde İLKHA objektifine yansıdı. Yeni yumurtadan çıkan bir yavru ve çatlamış bir yumurtanın hayata gözlerini açma serüveni ve annelerinin çabaları hayranlık uyandırıyor.
Yabani güvercinin kuluçka süresi 17-18 gün kadardır, bu süre en fazla 21 gün olur. Yumurtaların çatlayıp yavruların çıkması ile beraber 5-6 günlük süre boyunca erkek güvercin ve dişi güvercin kursaklarında bulunan kursak sütü ile yavrularını beslerler.
Yabani güvercinler de diğer güvercinler gibi manyetik alanı sezerek alışkın oldukları yuvaya geri dönerler. Objektifimize yansıyan kuluçka dönemi boyunca bu güvercinlerin sürekli yuvasından uçtuğu ve tekrar geldiği görülüyor.
Herkesin günlük yaşamlarında gördüğü yabani güvercin türünün diğer adı, insanlar arasında şehir güvercinleri olarak da biliniyor. Bu güvercinler genellikle buğday, arpa, ekmek kırıntıları, simit vs. şeylerle beslenirler.
Soğuğa ve birçok doğa şartlarına dayanabilen bu güvercinler, genellikle insanların fazla olduğu yerlerde yem bulmaları kolaylaştığı için yaşam yeri olarak buraları tercih ederler. Bu güvercinlerin kalabalık yerlerde bulunması insanlarında ilgisini çekmekte ve onlara bolca yem vermelerini sağlamaktadır.
Güvercin türlerinin arasında en değersiz tür olarak görülen yabani güvercinler, birçok güvercin ırkının para etmesi, insanlar arasında alışveriş yapılması, öyle ki ev ya da araba ile birebir değer olan güvercinler varken bu yabani güvercinlerin sokaklarda ve ortalarda bolca bulunması türünün değerini ortaya koymaktadır.
Bu güvercin türü diğer türler gibi paçalı değildir ve daha uzun süre herhangi bir yere konmadan uçabilmektedir. Bu kuşlar yemlerini doğada aradıkları için oldukça fazla uçmaktadırlar. Görünüm olarak aslında kumru ile birdir.
Sadece ülkemizde değil tüm dünyada bolluk gösteren bir nesle sahip olan bu güvercin ırkının gelişimi oldukça hızlıdır. Yabani güvercinlerin yaşam süreleri maksimum 15 yıl kadardır. Bu süre içerisinde herhangi bir yara ya da darbe almadıkları sürece uzun yıllar yaşayabilmektedirler. (Ramazan Casuk-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de yerli sıtma vakasının görülmediğini, ancak sıtmanın yaygın görüldüğü ülkelerden gelenlerde veya bu ülkelere seyahat edenlerde sıtmanın tespit edilebildiğini açıkladı.
Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri bozuk ve küflenmiş gıda satan ikisi zincir market olmak üzere 6 iş yerini 3 gün süreyle kapattı.
Gaziantep Şehir Hastanesi Doğumhane sorumlusu Ebe Zeynep Çelik, gebelikte doğal olanın normal doğum olduğunu ve normal doğumda bebek ile anne arasında daha hızlı bir bağ oluştuğunu kaydetti.
Çocuk Alerji ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Rıdvan Selen, polen mevsimini çok uzun ve şiddetli yaşayan, tedavilerle şikayetleri geçmeyen ya da yan etki gelişen alerji hastalarına immünoterapi uyguladıklarını söyledi.