Kebap ustasından et pişirmenin püf noktaları

Yıllardır kebapçılık yapan Ahmet Doğan, et ve tavuğun doğranmasından terbiyesine, şişe geçirilmesinden mangalda pişirilmesine kadar kebabın serüveniyle ilgili dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlattı.
Havalanın ısınmasıyla birlikte vatandaşların piknik yaparken en çok yapmak istedikleri işlerin başında mangal keyfi geliyor. Peki, doğru bir mangal nasıl yakılmalı, et ve tavuk terbiyesinde nelere dikkat edilmeli? Daha lezzetli bir et yemek için dikkat edilmesi gereken hususlar neler?
Sofraya geldiğinde belki birkaç dakikada tüketilen kebapların hazırlanışında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili İLKHA muhabirine konuşan kebap ustası Ahmet Doğan, lezzetli bir kebap pişirmek için püf noktaları anlattı.
Tavuk ve kanat geldiğinde ilk önce büyüklük ve küçüklüğüne dikkat ederek kebaplık şeklinde doğradıklarını söyleyen Doğan, "Doğradıktan sonra bunun terbiye serüveni var. Herkesin terbiye şekli farklıdır. Bizim yaptığımız biraz daha sadedir. Salça, yağ ve pul biberi kullanıyoruz. Sade olunca ömrü biraz daha uzun oluyor ve tavuğun has tadı kalmış oluyor. Çok baharat atığımız zaman daha çok baharatın tadını alırız. Benim favorim genelde tavuğun kendi tadıdır. Tadını bozmadan, biber salçası, Islatılmış pul biber ve yağ kullanarak terbiye ediyoruz. Kimisi var yoğurt kullanıyor ama ben yoğurt kullanmıyorum. Yoğurt kullandığımız zaman tavuk biraz daha yumuşak olur." dedi.
Doğan, "Pişirmeden önce şişe sapladığımız kebapları üst üste değil de biraz daha mesafeli sapladığımız zaman içi de pişmiş olur. Özellikle ateşini yaktığımız zaman dinlenmiş közde pişirilmesi her zaman daha güzel olur. Ateşi kızgın olduğu zaman dışı yanıyor içi de pişmemiş oluyor. Bunun için eti şişe güzelce sapladıktan sonra dinlenmiş közde pişirirsek daha güzel bir kıvam alır." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güneydoğu’nun yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın gelişini simgeleyen soryaz, kenger ve sirik (peynir otu) bitkisi, Siirt’te tezgâhlardaki yerini aldı.
Yapay zekâ ile ödev yapmanın çocukların problem çözme, analitik ve eleştirel düşünme gibi temel becerilerinin gelişimini engellediğini belirten Psikolojik Danışman Ebrar Acar, "Kalıcı öğrenme, emek ve çaba ile mümkündür. Teknolojinin sunduğu kolay yoldan bilgiye ulaşmak, çocuğu düşünmeden kabul etmeye ve tembelliğe itebilir." dedi.
Boykotun önemiyle ilgili konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, siyonist işgal rejimini ayakta tutan sponsor firmalara dikkat çekerek, boykotun sadece ekonomik değil, aynı zamanda ahlaki ve insani bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
Siirt’te peynir üretimi baharla birlikte yeniden başladı. Ancak üreticiler, kuraklık ve artan maliyetler nedeniyle zor bir sezon geçiriyor.