Şanlıurfa’da düzenlenen fuarda gözleme yapan esnaf, kentte bu tür etkinliklerin daha fazla düzenlenmesini talep etti.
Şanlıurfa’da düzenlenen "14. Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı", bu yıl da katılımcılardan büyük ilgi gördü. Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar, yöresel ürünlerini ve el sanatlarını Şanlıurfa halkı ile buluşturdu.
Fuarda gözleme satan esnaf, fuar alanında büyük ilgiyle karşılaştığını söyleyerek 4 çeşit yaptıkları gözlemelere yoğun bir talep olduğunu belirtti.
Şanlıurfa halkına teşekkürlerini ileten gözleme satıcıları, etkinliklerin Şanlıurfa’da daha fazla yapılmasını talep ederek, geleneksel lezzetlerin tanıtılmasını ve kültür haline gelmesini istediklerini belirtti.
“Gözlemeye talep çok fazla oluyor”
Şanlıurfa'da fuarda gözleme yapan ve isminin yazılmasını istemeyen bir kadın, "Biz burada gözleme yapıyoruz ve gözleme satıyoruz. Yevmiye usulü çalışıyoruz. 4 çeşit gözlememiz var. Lor peynir, ıspanak, patates ve kaşar peynirinden yapıyoruz. Gözlemeye talep çok fazla oluyor. Bazı günler 200 tane sattığımız da oluyor. Biz burada 4 kişi çalışıyoruz. Aslında 4 kişi yeterli değil, bu iş için ama bir şekilde yetiştiriyoruz. Hamurumuzu burada yoğuruyoruz, beklemeye alıyoruz, daha sonra burada açıyoruz, yarım saat sonra yapmaya başlıyoruz. Çok fazla talep var, yiyenler gözlememizi beğeniyor. Bizler Şanlıurfa'dayız, buranın halkıyız." dedi.
“Farklı illerdeki esnaflarla buradaki esnafların ve halkın birbiriyle daha fazla kaynaşmasını istiyoruz”
Bakır Atçı
Etkinliklerin Şanlıurfa'da daha fazla olmasını talep eden Bakır Atçı, "Şanlıurfa Gıda ve Tarım fuarındayız, gördüğünüz gibi gözlemelerimize ilgi çok fazla. Günlük olarak 25-30 kilo unu bazlama yapıp satıyoruz. Gözlemelerimize talep çok. 4 çeşit gözlememiz var. Gözleme, aslında Urfa, Diyarbakır, Antep yöresinde geleneksel bir yiyecektir. Köylerde yaşayan annelerimiz, ninelerimiz sabah erkenden kalkıp gözleme ve ekmek yapıp bir aylık ihtiyaçlarını giderip, o şekilde tüketiyorlardı. Fiyatları da gayet uygun. Kaşar peynirli olan gözlememiz 100 TL, patatesli ve ıspanaklı gözlememiz 90 TL. Bütün halkımızı fuarımıza bekliyoruz. Herkesi bir gözleme yemeye davet ediyoruz. Buradan da yetkililere bu tür etkinliklerin Şanlıurfa'da daha fazla olmasını talep ediyoruz. Bunun bir kültür haline gelmesini istiyoruz. Farklı illerdeki esnaflarla buradaki esnafların ve halkın birbiriyle daha fazla kaynaşmasını istiyoruz. En azından samimi bir dostluk olmasını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa'daki manevi önemi büyük cami ve makamlara gelen ziyaretçilere, giyim kuşam konusunda hassasiyet göstermeleri isteniliyor.
Mardin Diyanet-Sen Başkan Yardımcısı Hasan Deniz, Filistin’de soykırımın devam etiğini hatırlatarak, işgal rejimine ait ürünlerin boykot edilmesi hususunun kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
Şanlıurfa’da düzenlenen fuarda, ziyaretçilere doğal, organik ve katkı maddesi içermeyen ürünlerle geleneksel lezzetleri tatma fırsatı sunuldu.