Batman'da düzenlenen kitap fuarında okurlarıyla buluşan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, bir ülkenin, memleketin kalkınmışlığının en büyük delilinin okunan kitap sayısı olduğunu söyledi.
Batman'da 7'ncisi düzenlenen kitap fuarına katılan Göktaş, Dua Yayınları standında okurlarıyla buluştu, kitaplarını imzaladı.
İLKHA muhabirine kitap okumanın önemi hakkında açıklamalarda bulunan Göktaş, okumanın, bilmenin bir ayrıcalık olduğunu belirtti.
Mehmet Göktaş
Göktaş, "Bilginin konusu bile önemli değildir. Okuyan bir insan önemli bir insandır; bilen, önemli bir insandır. Yeter ki bir ilmi iyice öğrensin. Bunun illaki ilahiyat ilimleri olmasına da gerek yok. Bir insan bir konuyu çok iyi bilirse, hangi konu olursa olsun o gerçekten farkında olmadan diğer ilimleri de bilir. Onun için okumak bir ayrıcalıktır." dedi.
"Bilgi ulaşılmaz değildir"
Okumamanın da bir ölüm, felaket olduğunu vurgulayan Göktaş, "Bir yazar ömrünü, yıllarını bir kitaba veriyor. Ciddi olarak araştırıyor. Allah'ın çok büyük bir lütfu ki biz 2-3 saatte o yazarın yıllarca harcadığı emeği alabiliyoruz. Bu Allah'ın bize büyük bir lütfudur. Bilgi ulaşılmaz bir şey de değildir. Ulaşılır, hem de çok kolay ulaşılabilir. Dünyada en kıymetli şeyler ya bedavadır yahut çok ucuzdur." diye konuştu.
"İnsanoğlu kıyamet gününde Allah'a hiç mazeret uyduramayacak"
Bilginin bir insan için olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Göktaş, şöyle devam etti:
"Bilgiye ulaşma yolları çok kolaydır. İnsanoğlu kıyamet gününde Allah'a hiç mazeret uyduramayacak. Peygamber öğüdü, Allah kelamına parayla mı ulaşılabiliyor? Şu anda Peygamberimizin hadislerine, Kur'an-ı Kerim'e bedavadan ulaşabiliriz. Onun için mesele bizim sadece okumamıza, dinlememize geliyor. Akıllı insan aklını kullanandır. Aklını kullanan insan, hayatını en randımanlı bir şekilde yaşayan insandır. Kendi aklını kullandığı gibi bir de başkasının aklını kullanıyorsa, bir insan, bundan kârlısı var mı?"
"Bir ülkenin kalkınmışlığının en büyük delili okunan kitap sayısıdır"
Devletlerin okuma üzerine yeni bir değerlendirme yapmaları gerektiğini belirten Göktaş, "Şehirde kaç kişi, ne kadar kitap okuyor? Bir memleketin, ülkenin kalkınmışlığının en büyük delili, işareti okunan kitap sayısıdır. Bazı yayınlar pahalı olabilir. Burada devlete, belediyelere düşen şey kitabın ucuzca okuyucuya ulaştırılması sağlanmasıdır. Okullarda okuma yarışmaları yapılmalıdır. Bir insan bir kitap okurken sadece o kitaptaki bilgileri almaz. İlim sadece okumak değil, okuduktan sonra biraz okuduğumuza bir şeyler eklemek veya çıkarmaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da düzenlenen kitap fuarında okurlarıyla buluşan Araştırmacı-Yazar Dr. Abdulkadir Turan, kitap okumanın hayati öneme sahip olduğunu belirterek, okumanın, insanın kendini ve dünyayı tanımasına da vesile olduğunu ifade etti.
Gıda ürünlerinde haram katılması ile ilgili konuşan Emekli İmam Cemal Çınar, "Haram yiyen bir toplumun ibadetlerinde tembellik, iffet ve namus konusunda duyarsızlık, aile bütünlüğünde sarsıntı meydana gelir ve kişilerin birbirlerine bakış açısında insani değerler kaybolur." dedi.
Madde bağımlılığı sorununun gençler arasında hızla yayıldığını belirterek ailelerin bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini vurgulayan Davranış bilimci Korkut Daban, "Aile içindeki açık iletişim, bağımlılıkla mücadelede kritik bir unsurdur. Gençler, sorunlarını aileleriyle paylaşacak güvenli bir ortam bulmalı." dedi.