Yazar Göktaş: Bir ülkenin kalkınmışlığının en büyük delili okunan kitap sayısıdır

Batman'da düzenlenen kitap fuarında okurlarıyla buluşan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, bir ülkenin, memleketin kalkınmışlığının en büyük delilinin okunan kitap sayısı olduğunu söyledi.
Batman'da 7'ncisi düzenlenen kitap fuarına katılan Göktaş, Dua Yayınları standında okurlarıyla buluştu, kitaplarını imzaladı.
İLKHA muhabirine kitap okumanın önemi hakkında açıklamalarda bulunan Göktaş, okumanın, bilmenin bir ayrıcalık olduğunu belirtti.
Mehmet Göktaş
Göktaş, "Bilginin konusu bile önemli değildir. Okuyan bir insan önemli bir insandır; bilen, önemli bir insandır. Yeter ki bir ilmi iyice öğrensin. Bunun illaki ilahiyat ilimleri olmasına da gerek yok. Bir insan bir konuyu çok iyi bilirse, hangi konu olursa olsun o gerçekten farkında olmadan diğer ilimleri de bilir. Onun için okumak bir ayrıcalıktır." dedi.
"Bilgi ulaşılmaz değildir"
Okumamanın da bir ölüm, felaket olduğunu vurgulayan Göktaş, "Bir yazar ömrünü, yıllarını bir kitaba veriyor. Ciddi olarak araştırıyor. Allah'ın çok büyük bir lütfu ki biz 2-3 saatte o yazarın yıllarca harcadığı emeği alabiliyoruz. Bu Allah'ın bize büyük bir lütfudur. Bilgi ulaşılmaz bir şey de değildir. Ulaşılır, hem de çok kolay ulaşılabilir. Dünyada en kıymetli şeyler ya bedavadır yahut çok ucuzdur." diye konuştu.
"İnsanoğlu kıyamet gününde Allah'a hiç mazeret uyduramayacak"
Bilginin bir insan için olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Göktaş, şöyle devam etti:
"Bilgiye ulaşma yolları çok kolaydır. İnsanoğlu kıyamet gününde Allah'a hiç mazeret uyduramayacak. Peygamber öğüdü, Allah kelamına parayla mı ulaşılabiliyor? Şu anda Peygamberimizin hadislerine, Kur'an-ı Kerim'e bedavadan ulaşabiliriz. Onun için mesele bizim sadece okumamıza, dinlememize geliyor. Akıllı insan aklını kullanandır. Aklını kullanan insan, hayatını en randımanlı bir şekilde yaşayan insandır. Kendi aklını kullandığı gibi bir de başkasının aklını kullanıyorsa, bir insan, bundan kârlısı var mı?"
"Bir ülkenin kalkınmışlığının en büyük delili okunan kitap sayısıdır"
Devletlerin okuma üzerine yeni bir değerlendirme yapmaları gerektiğini belirten Göktaş, "Şehirde kaç kişi, ne kadar kitap okuyor? Bir memleketin, ülkenin kalkınmışlığının en büyük delili, işareti okunan kitap sayısıdır. Bazı yayınlar pahalı olabilir. Burada devlete, belediyelere düşen şey kitabın ucuzca okuyucuya ulaştırılması sağlanmasıdır. Okullarda okuma yarışmaları yapılmalıdır. Bir insan bir kitap okurken sadece o kitaptaki bilgileri almaz. İlim sadece okumak değil, okuduktan sonra biraz okuduğumuza bir şeyler eklemek veya çıkarmaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yaz Kur'an Kursları binlerce çocuğun cıvıltısıyla şenlendi. Bir buçuk ay sürecek olan Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra akaid, siyer, ahlak gibi temel dini bilgiler de öğretilecek.
Bursa'da her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz mevsimiyle birlikte camiler ve Kur'an kurslarına çocuk ve gençler yoğun ilgi gösterdi. İl Müftülüğü öncülüğünde başlatılan yaz Kur'an kurslarına gösterilen yoğun ilgi, camilere hareketlilik kazandırdı.
Otomobil sürücülerinin beklediği düzenleme ile, B sınıfı otomobil ehliyeti olan sürücüler, belirli şartları yerine getirmeleri halinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanma yetkisine sahip olabilecekler.
Pazar günü İzmir'de çıkan yangınların ardından Gaziemir'de bulunan İzokom Oto Borsa Oto Sanayi Sitesi'ne sıçrayan yangın, beyaz eşya deposu olarak kullanılan 4 katlı bir binayı ve sanayi sitesinde bulunan onlarca aracı küle çevirdi.