Adıyaman'da havaların açılmasıyla insanlar sokaklara döküldü

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının her geçen gün yeni ölümlere neden olmasının ardından Türkiye'de yetkililer tarafından yapılan "Evde Kal" çağrısına Adıyaman'da yeterli duyarlılık gösterilmedi.
10 Mart 2020 tarihinde bir vaka ile Türkiye'de görülmeye başlanan Covid-19 salgınından etkilenip hayatını kaybeden iki yüzü aşkın kişi ve binlerce vaka ortadayken yetkililer tarafından sürekli "Evde Kal" çağrısına rağmen Adıyamanlılar çarşı pazarları boş bırakmadı.
Son bir hafta içerisinde havanın normal sıcaklıkların altında seyretmesi ve yağışlı olmasından dolayı dışarı çıkamayan vatandaşalar, havanın güneşli olmasını fırsat bilerek Coronavirus'e aldırış etmeden cadde ve sokaklarda gezmeye başladı.
Trafiğe çıkan araç sayısının fazla olması dikkat çekerken, sokaklarda araç sahiplerinin araçlarını park etmek için yer bulmada zorlandığı gözlerden kaçmadı.
Sokağa çıkan vatandaşalar ise sokağa çıkma gerekçelerini temel ihtiyaç maddelerini, gıda ürünlerini almak ve çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını almak için çıktıklarını belirttiler. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyetisyen Zehra Göktaş Asrak, yaz aylarında artan sıvı ve mineral kaybının yalnızca su içerek giderilemeyeceğini belirterek, beslenme düzeninin fermente süt ürünleriyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı; ayrıca, yaz mevsimini sağlıklı geçirmek için öğün atlamadan, hafif, düşük tuzlu ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çekti.
Diş Hekimi Murat İnce, toplumda yaygın olarak yapılan bazı hataların diş sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturduğunu belirtti.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.