Bakan Koca: Yurt ve benzeri yerlerde enfeksiyon hastalıkları açısından dikkat edilmeli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uzman ismin açıklamalarına yer vererek, yurt ve benzeri yerlerde enfeksiyon hastalıkları açısından nelere dikkat edilmesi gerektiğine değindi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda, "Üniversitelerin açılmasıyla birlikte, toplu yaşanılan yurt ve benzeri yerlerde enfeksiyon hastalıkları açısından nelere dikkat edilmesi gerekir? Uzmanımızı dinleyelim" dedi.
Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Selcan Arslan Özel dikkat edilmesi gerekenleri şöyle açıkladı: "Üniversitelerin ve yurtların açılmasıyla toplu alanlarda enfeksiyon hastalıkları açısından nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda kısa bir bilgilendirme yapacağım. En önemli şey her zaman olduğu gibi kendi hijyenimize dikkat etmek, el hijyeni olsun; düzenli duşumuzu, banyomuzu yapmak, kıyafetlerimizin düzenli yıkanması, bulunduğumuz ortamın temizliği, bunun dışında ortak bir alanda yaşadığımız için arkadaşlarımızla ortak eşya kullanımına dikkat etmemiz gerekir. Özellikle kıyafetlerimizi ortak kullanmamamız gerekir uyuz açısından. Eğer herhangi bir şikâyetimiz varsa bu konuda doktora başvurmamız gerekir. Ortak tıraş bıçağı kullanımı, tırnak makası kullanımı, diş fırçası kullanımı ortak kullanılabilecek ve kan yoluyla hastalıkları bulaştırabilecek aletler açısından da dikkatli olmamız gerekir.
Bunun dışında toplu bir alan olduğu için önümüz kış, solunum yoluyla bulaşan hastalıklar açısından da dikkat etmemiz gerekir. Mutlaka her gün sabah kalktığımızda odamızın penceresini açıp odamızı havalandırmalıyız. Mutlaka en ufak bir şikâyetimiz olduğunda; burun akıntısı, boğaz ağrısı gibi solunum yolu enfeksiyonu düşündürebilecek durumlarda bir an önce doktorunuza başvurmanızda fayda var." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt’te sepsis tanısı ile takip edilen bir hasta, ileri yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Sağlık Bakanlığı koordinesinde hava ambulansı ile İstanbul’a sevk edildi.
43. Bölge Mardin-Şırnak Eczacı Odası Başkanı Uzman Eczacı Fatih Oral, son dönemde eczanelerde yapılan yasal düzenlemeler hakkında konuşarak önemli hususlara dikkat çekti.
Periodontoloji Uzmanı Dt. Nihal Salı, diş ve diş eti hastalıklarının, kalp, böbrek, diyabet gibi pek çok sistemik rahatsızlıkla da bağlantılı olabileceğini belirtti.
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde uzun süredir karın ağrısı ve kabızlık şikâyeti yaşayan 40 yaşındaki kadın hasta, Viranşehir Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.