Batman'da 8 nüfuslu aile yardım bekliyor

Batman'da hurdacılık yaparak 8 kişilik nüfusa bakan baba Abdurrahman Alkanat, hastalığı yüzünden çalışmakta güçlük çektiğini belirterek yetkililerin yardımını bekliyor.
Daha önce birkaç kez yaşadığı sıkıntıları dile getirmesine rağmen mağduriyetinin görülmediğini belirten Alkanat ailesi zor günler geçiriyor.
Batman merkez Bağlar Mahallesinde ikamet eden ve hurdacılık yaparak 8 kişilik ailesinin geçimini temin etmeye çalıştığını fakat bel fıtığı ve mide rahatsızlığı yüzünden eskisi gibi iş yapamadığını belirten baba Abdurrahman Alkanat, ailesinin geçimini sağlayamamasının sıkıntısını yaşadığını ifade etti.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurduğunu, 2 yılda sadece birkaç kez çok cüzi bir para yardımı dışında herhangi bir yardım almadığını belirten baba Alkanat, ilaç parasını, ev kirasını bile ödemekte zorlandığını dile getirdi. Çoğu zaman bazı hayırseverlerin yardımlarıyla geçimlerini sağladıklarını aktaran Alkanat, tek isteğinin yetkililerin kendisini çalışabilecek bir işe yerleştirmesi olduğunu kaydetti.
"Geçimimi sağlayamıyorum"
Alkanat, "8 nüfusum var. Kirada oturuyorum. Rahatsızlığımdan dolayı düzenli çalışamıyorum. Bazen kendimi iyi hissedince hurdaya gidiyorum, onunla da ancak ekmek parası çıkıyor. Bazen de borçlu çıkıyoruz. Eve elim boş geliyorum. Bazen de Allah razı olsun hayırseverlerden destek geliyor. Onun dışında geçimimi sağlayamıyorum. Sosyal Yardımlaşma, iki-üç ayda bir 250-300 TL arası yardım yapıyor. O yardımla geçimimi sağlayamıyorum. Özellikle vali beyden iş talebinde bulunuyorum." dedi.
"Bana yardım edecek kimsem yok"
Ağır işte çalışamadığını dile getiren Alkanat konuşmasına şöyle devam etti: "Mide rahatsızlığı ile bel fıtığım olduğundan ağır işte çalışamıyorum. Valiliğe gidip vali beyle görüşmek istedim ama görüştürmediler. Dilekçe yazıp Sosyal Yardımlaşmaya gitmemi söylediler. Dilekçe yazıp Sosyal Yardımlaşmaya teslim ettim, onlarda 'tamam evinize memur göndereceğiz' dediler. Memurlar eve gelip tutanak tuttular. 15-20 gün sonra başvurumuzun ret edildiğini öğrendim. Reddedilmesinin nedenini bilmiyorum. Benim adıma kayıtlı bir şey yok. Bana yardım edecek kimsem de yok. Devletten yardım bekliyorum. Elimde reçetem var, ilacımı dahi alamıyorum. Devlet tarafından bana yardım yapılmasını istiyorum." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.
Psikiyatrist Uzm. Dr. Erdoğan Erdinç, özellikle genç kadınlarda görülen ve ölüm riski taşıyan ciddi bir yeme bozukluğu olan anoreksiya nervosa hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hastalığın hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı etkileyen karmaşık bir bozukluk olduğunu belirten Erdinç, toplumun bu konuda bilinçlenmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.
Siirt’te polikliniklerdeki yoğunluğu azaltmak için yeni sıra sistemi uygulanmaya başlandı. Hem MHRS randevulu hastalar kabul ediliyor, hem de sınırlı sayıda randevusuz hastaya sıra veriliyor.