Covid-19 sürecindeki bu yana kapalı olan Bingöl Devlet Hastanesi Yataklı Fizik Tedavi Hizmetleri Servisi yeniden hizmete açıldı.
Konuyla ilgili Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihindeki büyük deprem felaketi nedeniyle Mart 2023 ayında açmayı planladığımız Yenişehir ek binamızdaki fiziksel tıp ve rehabilitasyon yataklı tedavi ünitesi, deprem riskinden dolayı uzun süredir yatarak tedavi alması gereken hastalara hizmet verememekteydi. İlgili binamızın bakanlığımız tarafından boşaltılması kararı sonrasında fiziksel tıp ve rehabilitasyon ünitemiz Bingöl Devlet Hastanesine devredilen Düzağaç Mevkii'nde bulunan eski kamu hastaneleri birliği binamıza (Korkmaz Petrol arkası) taşınmıştır." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, "Ayaktan fiziksel tedaviler ve iyileştirme işlemleri ile yataklı tedavi hizmetleri 26 Eylül 2023 Salı gününden itibaren artık bu binamızda verilecektir. Ünitemizin taşınması ve yataklı tedavi ünitesinin aktif hale getirilmesi ile il merkezimizde ikamet etmeyen hastaların da tedavilerinin daha kolay daha nitelikli olması sağlanacaktır." ifadeleri kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çağımızın önemli bir sorunu olan besin alerjisi son yıllarda çocuklarda daha yaygın görülüyor. Yapılan araştırmalar; çocuklarda besin alerjisinin son 20 yıl içinde 2-3 kat arttığını gösteriyor.
Ergoterapinin, çocukların günlük yaşam becerilerinde bağımsızlık kazanmasını, motor ve sosyal becerilerini geliştirmesini hedefleyen önemli bir destek alanı olduğunu belirten Uzman Ergoterapist Cahit Burak Çebi, ergoterapinin yalnızca nörogelişimsel bozukluklar yaşayan değil, tüm çocuklar için uygun olduğunu söyledi.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Atakan, yarıyıl tatiline yaklaşırken çocukları ekrandan uzaklaştırmak için ailelere uyarılarda bulundu.
Duygusal hijyenin insanların ruhsal olarak hasta olmaması için geliştirilen bir kavram olduğunu ifade eden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Fiziksel sağlığımız için gösterdiğimiz özeni duygusal sağlığımız, psikolojik sağlığımız için gösteremiyoruz.” dedi.