Diş sağlığına iyi gelen besinler

Dişlerin her zaman sağlıklı olması için ağız ve diş bakımının yanı sıra tüketilen besinlere de dikkat edilmesi gerekiyor.
Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Özlem Aylıkçı konu hakkında bilgiler verdi.
İşte dişler için sağlık deposu 5 besin;
Gevrek ve asit oranı düşük meyve ve sebzeler: Elma gibi meyveler, havuç ve kereviz gibi sebzeler doğal diş fırçası görevi görerek hem dişleriniz üzerindeki yemek artıkları ve plağı temizler hem de nefesinizi tazeler, ferahlatır.
Kivi: Tam bir C vitamini deposu. En çok C vitamini içeren meyvedir. Dişeti sağlığı için C vitaminin önemini biliyoruz. C vitamininden zengin yiyecekler tükettiğinizde dişetilerinizdeki kollajen yapı güçlenir ve dişeti hastalıklarına karşı korunursunuz.
Yeşil Soğan: Soğanın antimikrobiyal, antibakeriyel ve antioksidan özellikleri kanıtlanmıştır. Çürüklere neden olan şey diş yüzeyinde çoğalan bakterilerin ürettiği asittir. Günlük diyetinize yeşil soğanı ekleyerek bu küçük mikroplarla savaşınızda elinizi güçlendirebilirsiniz. Yine bir ama var ki hepimiz biliyoruz; bu mikroplarla savaşmanın en etkin yolu fırçalama ile onları fiziksel olarak uzaklaştırmaktır.
Shiitake Mantarı: Shiitake mantarının bileşenlerinden lentinan çürüğe neden olan bakterileri hedef alan antibakteriyel özellikli bir maddedir. Bunu yaparken de ağızda bulunan yararlı bakterilere zarar vermez. Ayrıca bu mantar dişeti iltihabından korunmaya da yardımcı olur.
Yeşil Çay: Yüksek antioksidan içeriği ve sağlık açısından çok sayıda faydası olan yeşil çay ağız sağlığınız için de oldukça faydalıdır. Düzenli olarak yeşil çay içenlerde dişeti hastalıklarının da daha az görüldüğü kanıtlanmıştır. Günlük diyetinize eklediğiniz yeşil çayın genel sağlığınıza faydalarının dışında ağız ve diş sağlığınıza da faydaları olacağını unutmayın. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, enstitünün yalnızca ameliyat yapan bir merkez olmadığını, aynı zamanda bilimsel araştırmalara yön veren, genç nakil cerrahların yetiştirildiği bir eğitim yuvası olduğunu söyledi.
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 122. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası sonuçlarına göre, Bingöl’e 19 yeni doktor ataması yapıldığını duyurdu.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bin 566'sı uzman tabip, 673'ü tabip olmak üzere toplam 2 bin 239 hekimin atanacağını bildirdi.
Mardin Artuklu Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Ana Dilim Başkanı Dr. Neslihan Sarı, mevsim geçişlerinde insanda en çok rastlanan rinit ve polen alerjik vakaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.