Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 2024 yılının ilk on ayında 479 bin 115 hastaya toplam 672 bin 637 ağız ve diş sağlığı hizmeti sundu.
2017 yılının Nisan ayında hasta kabulüne başlayan hastane, Kayapınar, Bağlar ve Dağkapı semt poliklinikleri ile il genelinde ve çevre illerde etkili bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.
Hastanede görevli 201 hekim ve 36 uzman hekim, protetik tedavilerden ortodontik tedavilere, dişeti hastalıkları tedavilerinden kanal tedavilerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor.
Ayrıca, hastaneye gelemeyen vatandaşlar için Evde Sağlık Hizmetleri Birimi evde diş tedavisi imkânı sağlıyor. Engelli bireylerin tedavileri için ise özel olarak donatılmış ameliyathaneler bulunuyor.
Hastane, güncel tedavi yöntemleri ve son teknoloji donanımlarıyla, mesai saatleri dışında da poliklinik hizmeti sunarken, 7 gün 24 saat acil hizmetleri ile kesintisiz sağlık hizmeti vermektedir.
Ağız ve diş sağlığının, genel sağlık için önemine dikkat çeken yetkililer, özellikle 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla vatandaşları rutin diş hekimi kontrollerini yaptırmaları konusunda uyardı.
Sağlıklı bir yaşamın, ağız ve diş sağlığı ile başladığını belirten yetkililer, "Dişlerin ağrımaması her zaman sağlıklı oldukları anlamına gelmez. Birçok hastalığın ilk belirtileri ağızda görülebilir, bu nedenle düzenli kontroller büyük önem taşımaktadır" ifadelerinde bulundular. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ağız sağlığının yalnızca diş fırçalamakla bitmediğini belirten Diş Hekimi Berkin Öztürk, düzenli diş hekimi kontrolleriyle, kalp hastalıkları ve ağız kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarının erken teşhis edilebileceğini belirtti.
Anemi ve özellikle demir eksikliği anemisi hakkında açıklamalarda bulunan Uzman Dr. Kaan Demirtaş, demir eksikliği anemisinin yalnızca bireysel bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda toplum genelinde yaygın bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.
Diş Hekimi Dt. Safa Mardinli, bruksizm (diş sıkma ve gıcırdatma) konusunda önemli uyarılarda bulunarak, bu rahatsızlığın ciddi bir sağlık sorunu oluşturduğunu belirtti.